Фонд мениджър: Биткойн все още си заслужава покупката

27 май 2018 - 09:38
Биткойн все още си заслужава да бъде купуван, въпреки трайните загуби напоследък, коментира мениджърът на фонд за рисков капитал, инвестиращ в блокчейн (технологията). Според Спенсър Богарт нарастващото разнообразие на форми за използване на биткойн показва институционализацията на дигиталните пари. Цялата новина »

Бъфет, Гейтс и Мънгър дружно се изказаха срещу криптовалутите

07 май 2018 - 22:38
Цените на биткойн паднаха в понеделник, след критиките на едни от най-големите имена в инвестиционния свят.
Криптовалутата се понижи до нива от 9188 долара в понеделник, след като бе достигнала през уикенда до 9900, по данни на CoinDesk. Биткойн възстанови част от загубите си, след пропадането си до 6700 долара миналия месец, но така и не премина нивото от 10 000 долара и днес. Цялата новина »

Coinbase се готви за чудовищен ръст в обема на търговията с криптовалути

05 май 2018 - 09:47
Coinbase, водещата щатска борса за криптовалути тихомълком се готви за „чудовищен ръст“ в обема на търговията.
В отговор на разследването на борсите от главния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдърмън, частната компания разкрива някои ключови данни. Coinbase сочи, че е удвоила бройката на инженеринговия си персонал и е обновила напълно кода на платформата си. Цялата новина »

Лондонските фонд мениджъри предупреждават за покачващите се лихви

01 май 2018 - 18:58
Пазете се от повишаващите се доходности по ДЦК-тата, следете за поскъпването на долара и стойте далеч от кредити.
Това са някои от основните опасности, около които се обединяват мненията на водещи фонд мениджъри от Лондон, анкетирани от Блумбърг. Цялата новина »

BlackRock: Инвестирайте в биткойн, само ако сте готови да загубите всичко

27 февруари 2018 - 11:07
Инвеститорите трябва да обмислят възможността за инвестиция в криптовалути, като биткойн, само ако са готови да изгубят всичко, се казва в ежеседмичния доклад на BlackRock Investment Institute. Цялата новина »

Western Union тества транзакции с Ripple

19 февруари 2018 - 14:21
След близо месец на спекулации един от световните лидери по трансфер на пари Western Union обяви, че оценява предимствата на блокчейн технологията и тества транзакции чрез дигиталната валута Ripple, пише онлайн изданието Капитал. Цялата новина »

Филипинската централна банка опита да спре пропадането на песото

14 август 2017 - 09:35
Филипинската централна банка се опита в неделя да успокои нервите на валутния пазар, след като песото се срина до 11-годишно дъно, като заяви, че „няма свободно падане при валутата“ и успокои, че ще я брани срещу прекомерна волатилност. Цялата новина »

Сорос призна, че този път не е залагал срещу лирата

27 юни 2016 - 12:47
 Джордж Сорос, милиардерът, чийто ход срещу британската лира през 1992 влезе в аналите на хедж фонд индустрията, заяви, че не е повторил залога срещу валутата, преди рекордния й срив от петък. Цялата новина »

Световните борси и петролът поеха отново надолу

26 януари 2016 - 11:54
Глобалните фондови борси отчитат втори ден на спадове, предвид срива на китайската борса и подновилото се поевтиняване на петрола, който днес се върна под нивото от 30 долара за барел. Цялата новина »

Колко щатски дълг държи Саудитска Арабия – пазарът иска разбулване на тайната

24 януари 2016 - 12:08
Това е една от тайните на огромния пазар на щатски дълг, отживелица от ерата на петролния недостиг и на могъщия петродолар:  Колко щатски дълг точно държи Саудитска Арабия? Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »