Политическата криза в Италия изплаши финансовите пазари

29 май 2018 - 23:06
Политическата криза в Италия изплаши финансовите пазари във вторник, след като управителят на централната банка на страната предупреди, че Рим е на път да изгуби завоюваното с много труд доверие на инвеститорите. Акциите на континента, както и тези в САЩ отчетоха понижения, а трейдърите залагат на това кои европейски банки ще успеят да се справят с евентуална нова криза в еврозоната. Цялата новина »

Сорос: Може би сме се насочили към нова голяма финансова криза

29 май 2018 - 19:21
Ръстът при долара и „бягството на капитали“ от развиващите се пазари могат да доведат до нова голяма финансова криза, заяви инвеститорът Джордж Сорос, предупреждавайки, че за Европейския съюз тя може би е екзистенциална. Цялата новина »

И ЕЦБ отряза България за еврото

24 май 2018 - 06:05
България не е готова да приеме еврото, гласи заключението от сряда на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК), които на всеки две години са длъжни да изготвят конвергентни доклади за напредъка към еврозоната на страните, които са извън нея. Подобно на Еврокомисията, ЕЦБ също посочва проблемите с корупцията, настоява за независима и ефикасна съдебна система, както и независимост на централната банка. Макар че тези условия не са сред формалните критерии за присъединяване към еврозоната, очевидно са пречка пред амбициите на българското правителство да осъществи пробив в тази посока по време на европредседателството си, предава Медиапул. Цялата новина »

387 българи са с доходи над милион през 2017

22 май 2018 - 08:57
387 души са обявили в декларациите си пред Националната агенция по приходите, че през 2017 година са получили доходи над 1 милион лева. Цялата новина »

Евродепутат: България може да стане част от еврозоната не по-рано от 2021

07 май 2018 - 22:27
България може да стане част от еврозоната не по-рано от 2021 година. Това заяви в Горна Оряховица евродепутатът от Европейската народна партия Ева Майдел. На среща с обществеността на града тя откри поредица от прояви за Седмицата на Европа, предава националното радио.  Цялата новина »

Най-големите гръцки банки ще изгубят 15.5 милиарда евро при нова криза

06 май 2018 - 13:39
Най-големите четири гръцки банки ще изгубят около 15.5 милиарда евро от капитала си до 2020 година, или 9 процентни пункта от капитала им, при крайния сценарий на икономическо развитие, показват резултатите от стрес-тестовете на ЕЦБ, оповестени в събота. Цялата новина »

Щатският фонд Anchorage Capital купува изцяло "Идеал стандарт - Видима"

12 март 2018 - 16:44
Базираният в Севлиево производител на санитарна керамика "Идеал стандарт - Видима" скоро ще е изцяло собственост на американския фонд Anchorage Capital, като от инвестицията си излиза друг финансов инвеститор от САЩ – Bain, пише „Капитал“, като се базира на съобщение до Комисията за защита на конкуренцията и от свои източници, запознати със сделката. Цялата новина »

Standard&Poor`s запази рейтинга на Столична община

04 март 2018 - 19:20
Рейтингът на Столична община, даден от международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" беше потвърден на “BBB-”, съобщиха от общината.  В доклада на S&P Global Ratings се отбелязва, че е настъпило съществено за рейтинга събитие, а именно продажбата на дела на общината в "Общинска банка" АД. Цялата новина »

Бъфет: Няма да сте по-щастливи, ако удвоите състоянието си

28 февруари 2018 - 10:26
Въпреки, че изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет има състояние от 91,1 милиарда долара в момента, той заяви наскоро, че да имаш повече пари не те прави по-щастлив. Цялата новина »

CEZ имала намерение да излезе от България още през 2013

27 февруари 2018 - 09:53
Още през 2013 година, когато заради обвинения за надписани сметки падна българското правителство, CEZ Group е имала намерение да се изтегли от страната и да се насочи към други пазари - Германия и други страни в Западна Европа.Това заяви в ефира на bTV един от бившите оперативни директори на ЧЕЗ България Петер Баран.
Той призна, че компанията е имала много конфликти с правителството и средата. В допълнение пазарът у нас е нестабилен и вероятно това е причината страната да не е апетитна за големите играчи, смята той. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »