Големите очаквания

07 януари 2016 - 09:30
Статия на Павел Бандилов от сайта borsite.net
Романът „Големите надежди“ е част от зрелия период на Дикенс. Оригиналното заглавие на романа е “Great Expectations”, което би било по-правилно да се преведе като „Големите очаквания“. Психологическа доминанта в поведението на главния герой Пип са тъкмо неговите „големи очаквания“. Цялата новина »

Той каза, Кой показа!

06 януари 2016 - 11:07
Статия на Павел Бандилов от сайта borsite.net
Той каза, че се надява тази година да постигнем ръст от 4,5% на икономиката. Три процента не ни задоволяват. Така каза Той. Но не го каза на нас, просто искаше да чуе как звучи. Цялата новина »

Реално за Русия *

30 септември 2015 - 14:29
Понеже напоследък опорните точки на някои русофили у нас вземат връх над здравия разум, то се постарах да намеря някои факти, които се надявам, че ще накарат почитателите на опорните точки, с които ни засипва руската пропаганда, да замълчат. Цялата новина »

Слатински: Разсъждения за феномена ББ...

27 март 2015 - 18:10
Статия от блога на професор Николай Слатински
13.01.2003 г.    „Бойко Борисов е мит. Но аз отдавна предупреждавам да се внимава много с него, защото след като е създаден мит, нашият лековерен народ може да поиска най-сетне поне един мит да стане реалност.“      22.04.2003 год.    „Бойко Борисов е не само мит, но и диагноза за нашето общество.“      27.04.2003 год.    „На Бойко Борисов трябва да се гледа не толкова като на главен секретар на МВР, а преди всичко като на политик.“ Цялата новина »

Относно „силния” долар

17 януари 2015 - 21:19
Статия на Саймън Блек от блога Sovereign man
Ако английският ви е матерен език, значи знаете, че „таблото с резултата” е идиоматичен израз, който традиционно се използва от някои пълни тъпанари, за да напомнят на другите, че печелят. Цялата новина »

Айсбергът КТБ

09 октомври 2014 - 12:54
КТБ е криза, а не възможност. Тя ще се задълбочава, вкл. заради многопартийния облик на новия парламент, а изходът от нея ще струва милиарди левове на данъкоплатците, пише Антоанета Пунчева за Дойче Веле. Цялата новина »

Как ГЕРБ се промъкна през задния вход

13 август 2014 - 16:58
Почти театрална сцена: Заден вход. Бившият премиер Орешарски се измъква през него (както често правеше през мандата си). После, пак оттам, тържествено влиза Бойко Борисов - още преди да е започнал мандатът му, пише в коментар Полина Паунова за Дойче Веле. Цялата новина »

Петте перли в короната на 42-то Народно събрание

04 август 2014 - 14:50
Финалът на този парламент е също толкова впечатляващ, колкото и началото му. Но изборът на Делян Пеевски засенчи другите срамни моменти в живота на 42-то Народно събрание. А те не са никак малко, пише Иван Бедров в статия за „Дойче Веле”. Цялата новина »

Иван Бедров: Краят на проекта Бареков

24 юли 2014 - 12:24
Николай Бареков е на път да напусне политиката точно толкова бързо и зрелищно, колкото беше и влизането му в нея. Парите свършиха, а с тях и приятелството с истинските създатели на проекта "България без цензура", пише Иван Бедров в статия за Дойче Веле. Цялата новина »

Татяна Ваксберг: Цялата криза е заради „Южен поток”

22 юли 2014 - 09:40
Както през 90-те години имаше "правителство на Мултигруп", така сега май има правителство на "Южен поток" - твърди Татяна Ваксберг от Дойче Веле, като проучва фактите преди и след големия банков скандал. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »