Египетски милиардер вкара половината си богатство в злато

01 май 2018 - 19:21
Някои големи инвеститори виждат предупредителни знаци, но държат позициите си. Но египетският милиардер Нагиб Савирис предприема действия – той вкара половината от състоянието си от 5.7 милиарда долара в злато. Цялата новина »

Износът на храни от България е нараснал със 120% за десетилетие

11 март 2018 - 16:52
Общото нарастване на износа на храни от България през последните десет години е над 120%, като за миналата година той съставлява 7% от общия износ на страната. Това заяви главният секретар на Mинистерство на икономиката Владимир Туджаров на откриването на Изложението FOOD EXPO, което се провежда в Атина, с участието на  компании от близо 20 държави. Цялата новина »

Няма проблем с газовите доставки за Европа през Украйна

04 март 2018 - 09:53
Газовите доставки за Европа през Украйна продължават нормално, въпреки решението на Москва да разтрогне договорите с украинската енергийна компания "Нафтогаз". Това заяви украинският оператор на газопроводната мрежа "Укртрансгаз", цитиран от Ройтерс.  Цялата новина »

BlackRock: Инвестирайте в биткойн, само ако сте готови да загубите всичко

27 февруари 2018 - 11:07
Инвеститорите трябва да обмислят възможността за инвестиция в криптовалути, като биткойн, само ако са готови да изгубят всичко, се казва в ежеседмичния доклад на BlackRock Investment Institute. Цялата новина »

Българската говежда пастърма бе вписана в еврорегистъра на традиционните храни

27 май 2017 - 08:09
Европейската комисия одобри вписването на българската "Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, съобщиха от земеделското министерство в петък. Цялата новина »

Изкупните цени на розовия цвят продължават да падат

24 май 2017 - 17:52
Изкупните цени на розовия цвят падат драстично, твърдят от Асоциацията на етерично-маслените растения.  Изкупните цени на розовия цвят падат драстично и вече достигнаха 3,80 лева за килограм.  Цялата новина »

Тържищните цени на плодовете и зеленчуците продължават да падат

21 май 2017 - 10:32
Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 1,77 процента до 1,411 пункта. Индексът е паднал с 5,45 процента от края на април, когато беше 1,488 пункта, което е най-високото му ниво от повече от две години, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цялата новина »

Руските власти забраниха внос на птиче месо от България

08 февруари 2017 - 11:34
Руската санитарна служба Росселхознадзор забранява от днес вноса на птиче месо и птичи продукти от България и други европейски страни заради птичия грип. Цялата новина »

Bayer AG отново подобри офертата си за придобиването на Monsanto

06 септември 2016 - 14:09
Bayer AG подобриха офертата си за придобиването на Monsanto за втори път, като с това преговорите на германския химически гигант за купуването на глобалния лидер в производството на семена навлизат в решителна фаза. Цялата новина »

Москва и Рияд с историческо споразумение в петролния сектор

05 септември 2016 - 20:17
Водещите производители на петрол – Русия и Саудитска Арабия направиха съвместно изявление, по време на срещата на Г-20 в Китай днес, насочено към стабилизирането на цените на суровината, предава Интерфакс. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »