Коя валута първа ще се възползва при ръст на петрола?

28 декември 2015 - 10:22
Слабият петролен пазар ще отчете известно възстановяване през 2016, давайки потенциал за известен ръст на валутите на страните – производителки на петрол, коментира известен анализатор. Цялата новина »

Руската ЦБ ще повиши валутните си резерви до 500 млрд. долара

04 юни 2015 - 12:01
Централната банка на Русия планира да повиши своите изчерпани валутни резерви до 500 млрд. долара, за да защити намиращата се в криза икономика на страната срещу изтичането на капитали и нови шокове, заяви днес управителят на банката Елвира Набиулина, цитирана от БНР. Цялата новина »

MtGox е бил неплатежоспособен далеч преди официалния си фалит

19 април 2015 - 12:22
MtGox, който някога бе най-голямата борса за търговия на биткойни в света, е бил неплатежоспособен далеч преди официалния си фалит, показва нов доклад, който твърди, че крадци редовно са крадяли дигиталната валута от слабо защитената система на борсата. Цялата новина »

Доходностите на германските бундове продължават към отрицателна територия

17 април 2015 - 15:58
Спадът в доходностите на германските бундове продължи и днес, като те бяха на нива малко над нулата, като инвеститорите очевидно не се притесняват дори да претърпят леки загуби по вложенията си в книжата на федералната република. Цялата новина »

Флаш-крашът от октомври на пазара на щатски ДЦК кара Фед да мисли за нови правила

14 април 2015 - 12:31
Водеща фигура във Фед предупреди, че „флаш крашът” от миналата есен на пазара на щатски ДЦК може да се повтори, заради променящата се природа на пазара на дългови книжа в страната и предупреди банки, инвеститори и борси да приемат нов набор от правила, в отговор на проблема. Цялата новина »

Инфлацията в Китай остава слаба и през март

10 април 2015 - 09:23
Данните за инфлацията от март в Китай показват няколко позитивни изненади, но въпреки това ръстът в цените е слаб, показвайки, че мерките на Пекин за стимулиране на икономиката все още не оказват сериозно влияние над дефлационните процеси, коментира агенция Ройтерс. Цялата новина »

И днес руската рубла продължава да поскъпва

09 април 2015 - 14:38
И днес руската рубла продължава да поскъпва на валутния пазар, достигайки най-високите си нива от края на 2014 година. От повече от два месеца насам рублата се намира във фаза на възстановяване, но нейното поскъпване се ускори през април, тъй като в последно време има намаляване на търсенето на долари и евро за покриване на външни задължения от страна на руски компании, предава БНР. Цялата новина »

Централната банка на Австралия реши да не понижава основната лихва

07 април 2015 - 09:16
Reserve Bank of Australia (RBA), централната банка на Австралия, реши да не понижава основната лихва, обявявайки днес, че тя остава на рекордното дъно от 2.25%. Цялата новина »

Сантиментът при големите японски производители остава без промяна

01 април 2015 - 11:21
Сантиментът при големите японски производители се е запазил на стабилни нива през първото тримесечие, но се очаква да се влоши през настоящото тримесечие, показва проучването Танкан на японската централна банка. Цялата новина »

Фед ще повишава постепенно лихвите, стартирайки по-късно тази година

28 март 2015 - 12:04
Фед сигнализира в мартенското си изявление, че се придвижва стъпка по-близо до повишаването на лихвите, въпреки че централната банка понижи прогнозите си за икономиката и понижи медианното си изчисление за лихвата по федералните фондове, в знак, че е подготвена да действа по-бавно, отколкото пазарът очакваше преди заседанието на Фед. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »