Делян Добрев е против държавата да има дял в ЧЕЗ

28 февруари 2018 - 10:35
Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев, заяви, че не приема идеята държавата да си върне 34% от акциите на ЧЕЗ, за да има държавата блокиращ глас. Цялата новина »

НЕК щял да се разплати с американските централи до 20 април

03 април 2016 - 16:39
До 15 април трябва да е сключен договорът с консорциума банки, които се съгласиха да отпуснат заем на Българския енергиен холдинг, съобщи в ефира на националното радио министърът на енергетиката Теменужка Петкова. След това до 20 април НЕК, която е част от БЕХ, трябва да се разплати с двете американски централи. Цялата новина »

Тасев: Тихата революция в българската енергетика се състоя

24 януари 2016 - 13:55
Тихата революция в енергетиката фактически се състоя. Това каза енергийният експерт проф. Атанас Тасев в ефира на „Неделя 150” по БНР. Цялата новина »

КЕВР проверява извънредно Овергаз

06 януари 2016 - 12:35
Комисията за енергийно и водно регулиране започва извънредна проверка на финансовото състояние на "Овергаз". Ще бъде проверено и изпълнението на дейностите, за които компанията има лиценз, съобщиха от регулатора.  Цялата новина »

Китайската ICBC е единствен кандидат да отпусне заема от 650 млн. евро на БЕХ

07 октомври 2015 - 15:54
Китайската индустриална и търговска банка (Industrial and Commercial Bank of China - ICBC) е единствената, която ще бъде допусната да представи обвързваща оферта за предоставянето на заем от 650 млн. евро на Българския енергиен холдинг (БЕХ), въпреки че заявление за участие подадоха 2 банки, предава “Капитал”. Цялата новина »

НЕК ще излезе на печалба до края на следващия регулаторен период, заяви Иванов

24 юни 2015 - 13:32
Обстоятелството, че имаше широк обществен дебат за новите цени на тока, които са все още само като проект, изисква информиране на българското общество. За мен няма по-висока трибуна от тази на Народното събрание, за да се чуят мотивите за вземането на решение за повишаване на цените. Цялата новина »

Цената на тока няма да превиши инфлацията, обеща Иванов

10 юни 2015 - 08:41
Цената на тока няма да превиши общия индекс на промяна цените в страната. За потребителите на ЧЕЗ ще се повиши от 1 юли с около 1.6%, с 1.4% за ЕВН. Единствено за Енерго про, поради характера на мрежата и намалялото население в Североизточна България ще е над 3%. Цялата новина »

КЗК глоби трите електроразпределителни дружества

02 юни 2015 - 15:20
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) постанови, че всяко от трите енерго разпределителни дружества - "ЧЕЗ Разпределение България" АД, "ЕВН България електроразпределение" ЕАД и "Енерго-про мрежи" АД, е извършило нарушение на  Закона за защита на конкуренцията, като са  определяли и налагали необосновано високи цени за ползване на стълбовната електроразпределителна мрежа ниско напрежение, с което се предотвратява, ограничава и нарушава конкуренцията на дефинирания засегнат пазар и се засягат интересите на потребителите. Цялата новина »

"Шеврон" иска да съживи "Бургас-Александруполис"

26 май 2015 - 10:09
Щатската петролна компания "Шеврон" проявява интерес към съживяването на проекта за нефтопровода "Бургас-Александруполис" и ще се опита да убеди българските власти, че той е необходим, съобщава Дневник.бг, като цитира статия на"Ведомости". Цялата новина »

В българската енергетика има огромни течове, отчита шефът на КЕВР

24 април 2015 - 19:09
По-евтин ток, с по-високо качество на услугата, ще получават българските граждани от 2016 г., когато ще заработи Българската независима енергийна борса. Това увери председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »