Анализатори: Не пипайте инвестиционното си портфолио заради корекцията напоследък

25 март 2018 - 12:17
В петък, когато инвеститорите реагираха на вероятността за търговска война между Китай и САЩ, Dow Jones се понижи с 400 пункта, навлизайки в територия на корекция, бележейки най-лошата седмица от януари 2016. За цялата седмица Dow изгуби 5.7% от стойността си, S&P 500 се понижи с 5.9%, а технологичният индекс Nasdaq – с 6.5%. Цялата новина »

Колко щатски дълг държи Саудитска Арабия – пазарът иска разбулване на тайната

24 януари 2016 - 12:08
Това е една от тайните на огромния пазар на щатски дълг, отживелица от ерата на петролния недостиг и на могъщия петродолар:  Колко щатски дълг точно държи Саудитска Арабия? Цялата новина »

Къде инвестират супер богатите при настоящите нервни пазари?

22 септември 2015 - 13:16
Инвеститорите се оказаха разтърсени, след едно от най-волатилните лета на финансовите пазари за последните десетилетия, благодарение на страховете за забавяне на китайската икономика и спекулациите за момента, в който Федералният резерв ще повиши основната лихва за първи път от шест години. Цялата новина »

Какво ще се случи с цените на активите, когато лихвите бъдат вдигнати?

12 септември 2015 - 12:55
Какво ще се случи, когато лихвите в САЩ бъдат вдигнати? Файненшъл таймс се опитват да дадат отговор на влиянието на този ход на Фед върху пазарите на отделни активи, преди срещата на централната банка идната седмица, на която потенциално лихвите може да бъдат вдигнати за първи път от девет години. Цялата новина »

Защо златото не поскъпва, въпреки гръцкия фалит?

01 юли 2015 - 11:59
Упоритата липса на реакция на пазара на злато, въпреки фалита на Гърция, по плащането за 1.5 милиарда евро към МВФ не можеше да е по-разочароваща новина за привържениците на скъпоценния метал. Цялата новина »

Наистина ли Северна Корея стои зад атаката на Sony?

02 януари 2015 - 20:39
Статия на Скот Борг, директор и главен икономист на U.S. Cyber Consequences Unit, независима неправителствена организация, занимаваща се с проблемите на киберсигурността Цялата новина »

Русия развива вкус към златото

19 ноември 2014 - 11:42
Руският президент Владимир Путин развива вкус към златото. При всичките си приходи от продажбата на петрол, Русия диверсифицира резервите си, като купува огромни количества злато, казва Уилям Райнд, изпълнителен директор на World Gold Trust Services. Цялата новина »

Рекордно нисък процент фонд мениджъри успяват да бият пазара

10 ноември 2014 - 12:49
По-малко фонд мениджъри са успели да „победят пазара” тази година, от когато и да било за последното десетилетие, вкарвайки допълнителна лъжичка катран към сантимента на инвеститорите към професията, пише „Файненшъл таймс”. Цялата новина »

Защо Русия не се тревожи от „Ислямска държава”?

27 октомври 2014 - 12:45
Русия не вярва, че коалицията на САЩ срещу "Ислямска държава" е нещо повече от книжен тигър. Москва има и собствени причини да се дистанцира от участие в тази коалиция, смята политологът Иван Преображенский, цитиран от Дойче Веле. Цялата новина »

Айсбергът КТБ

09 октомври 2014 - 12:54
КТБ е криза, а не възможност. Тя ще се задълбочава, вкл. заради многопартийния облик на новия парламент, а изходът от нея ще струва милиарди левове на данъкоплатците, пише Антоанета Пунчева за Дойче Веле. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »