Тръмп заплаши и европейските автопроизводители с мита

04 март 2018 - 10:28
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не остави на мира търговските партньори на страната и в събота, като заплаши европейските автопроизводители с налози на вноса в САЩ, ако ЕС нанесе ответен удар на плановете му за въвеждане на мита върху вноса на стомана и алуминий. Цялата новина »

General Motors иска облекчения от Сеул, за да запази корейските си фабрики

20 февруари 2018 - 15:52
General Motors предложи да конвертира дълг от около 2.2 милиарда долара, който закъсалото му южнокорейско подразделение дължи, в акции, в замяна на финансова подкрепа и данъчни облекчения от Сеул, предава Ройтерс, като цитира четирима свои източници. Цялата новина »

Японско-германска компания открива нови 1300 работни места в Мездра и Карнобат

02 февруари 2016 - 09:32
Японско-германската компания за кабелни системи за автомобилната индустрия - "СЕ Борднетце - България" инвестира над 10 млн. евро в оборудване. Така производителят ще разкрие и 1300 работни места в заводите си в Мездра и Карнобат, съобщава вестник “Капитал”. Цялата новина »

И Китай проверява Volkswagen

12 октомври 2015 - 09:07
Китайското министерство на екологията заяви, че разследва дали внесените и местно произведените автомобили на Volkswagen AG съответстват на стандартите за вредните емисии на страната, като се присъединява към САЩ, ЕС и Япония в разследването на германския автогигант, предаде Блумбърг. Цялата новина »

Разширени бяха случаите, при които ГО покрива имуществени и неимуществени вреди

07 октомври 2015 - 15:30
В приемане на първо четене на правителствения проект на Кодекс за застраховането, парламентът разшири случаите, при които "Гражданска отговорност" покрива имуществени и неимуществени вреди, съобщи БТА. Цялата новина »

Volkswagen изгуби четвърт от пазарната си капитализация и много от имиджа си

21 септември 2015 - 23:25
Volkswagen AG изгуби близо една четвърт от пазарната си капитализация, след като призна, че от години е мамила при тестовете за замърсяване на въздуха в САЩ, поставяйки натиск над изпълнителния директор Мартин Винтеркорн да поправи репутацията на най-големия световен автопроизводител. Цялата новина »

Самоуправляващите се коли на Google са участвали в 11 инцидента

12 май 2015 - 13:58
Самоуправляващите се коли на Google Inc са участвали в 11 инцидента, но не са били причина за нито един от тях, за шестте години, откакто проектът започна, коментира директорът на авто програмата на компанията. Цялата новина »

Volvo смени изпълнителния директор

22 април 2015 - 11:05
Volvo обяви, че директорът на притежаваната от Volkswagen компания Scania ще е новият изпълнителен директор на производителя, като ще замени на този пост атакувания от всички страни Олоф Першон, който в продължение на близо четири години оглавяваше опитите на производителя на камиони да промени радикално ефективността си. Цялата новина »

Продажбите на нови автомобили в България през март бележат ръст от 21.4%

16 април 2015 - 15:53
Продажбите на нови автомобили в България през март бележат ръст от 21.4%, а за първото тримесечие са с 8.4 на сто по-силни, сочат разпространените днес данни на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа (АСЕА). Скокът идва след слабият февруари, през който сделките бяха с 2.6% по-малко от същия месец на миналата година. Цялата новина »

С 36% са се увеличили за година електрическите автомобили у нас

15 април 2015 - 15:55
Устойчива тенденция в развитието на електрическата мобилност отчита одобреният от правителството доклад за изпълнението през 2014 г. на Националния план за действие за насърчаване производството и ускореното навлизане на екологични превозни средства, включително на електрическата мобилност, в Република България за периода 2012-2014 г. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »