Щатският фонд Anchorage Capital купува изцяло "Идеал стандарт - Видима"

12 март 2018 - 16:44
Базираният в Севлиево производител на санитарна керамика "Идеал стандарт - Видима" скоро ще е изцяло собственост на американския фонд Anchorage Capital, като от инвестицията си излиза друг финансов инвеститор от САЩ – Bain, пише „Капитал“, като се базира на съобщение до Комисията за защита на конкуренцията и от свои източници, запознати със сделката. Цялата новина »

Comcast изненада неприятно Мърдок с оферта за Sky

27 февруари 2018 - 10:45
Щатският медиен гигант Comcast обяви вчера, че прави оферта в кеш за покупката на Sky за 22.1 милиарда лири (31 милиарда долара), като конкурира Fox на Рупърт Мърдок, в опита за придобиване на платената телевизионна група. Цялата новина »

Бъфет има 116 милиарда долара за покупки и никакви струващи си цели

25 февруари 2018 - 13:41
Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет се доближава до мащабно придобиване, но изпитва трудности, заради високите цени на потенциалните цели за покупка. Цялата новина »

CEZ продава българския си бизнес на българската „Инерком груп“

23 февруари 2018 - 09:31
CEZ ще продаде българския си бизнес на българската компания "Инерком груп", след като сделката мина важното одобрение на продавача. На заседание надзорният съвет на чешката държавна компания CEZ е дал предварителното съгласие българските активи на дружеството да бъдат купени от "Инерком груп", съобщава пред "Капитал" Алис Хоракова от пресслужбата на чешката компания. Цялата новина »

Германия вдигна бариерата пред китайските сливания и придобивания

14 юли 2017 - 08:21
Германия реагира на бума в придобиванията от миналата година, като вдигна летвата за критериите по отношение на чуждестранните купувачи, опитващи се да купуват германски компании, особено в технологичните индустрии. Цялата новина »

Български инвеститор проявява интерес към "Полимери" - Девня

14 февруари 2017 - 09:08
Български инвеститор проявява интерес за закупуване на терена на фалиралия завод "Полимери" в Девня. Бившето предприятие на Николай Банев е разположено върху повече от 1000 дка и в момента се водят преговори между синдика на дружеството и евентуалния купувач. Това информират от общинската администрация, цитирайки думите на кмета Свилен Шитов в радиостанция Дарик. Цялата новина »

Bayer AG отново подобри офертата си за придобиването на Monsanto

06 септември 2016 - 14:09
Bayer AG подобриха офертата си за придобиването на Monsanto за втори път, като с това преговорите на германския химически гигант за купуването на глобалния лидер в производството на семена навлизат в решителна фаза. Цялата новина »

Пореден клуб от Висшата лига е на път да се сдобие с американски собственици

10 април 2016 - 18:08
Още един клуб от Висшата лига е на път да се сдобие с американски собственици. Цялата новина »

Foxconn придоби Sharp, в последен шанс за спасяването му

03 април 2016 - 17:17
Foxconn и Sharp официално подписаха дългоочаквания договор, в резултат на който тайванската група ще поеме контрол над японския производител, макар директорите на двете компании да пуснаха покрай ушите си въпросите около способността на Sharp да се върне към славните си дни. Цялата новина »

КЗК позволи на БТК да придобие НУРТС

09 юни 2015 - 11:56
Комисията за защита на конкуренцията разреши на "БТК" ЕАД да придобие контрол върху групата на "НУРТС България" АД (НУРТС), съобщиха от КЗК и от БТК. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »