Coinbase се готви за чудовищен ръст в обема на търговията с криптовалути

05 май 2018 - 09:47 |   Прочетена (3058) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Coinbase, водещата щатска борса за криптовалути тихомълком се готви за „чудовищен ръст“ в обема на търговията.

В отговор на разследването на борсите от главния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдърмън, частната компания разкрива някои ключови данни. Coinbase сочи, че е удвоила бройката на инженеринговия си персонал и е обновила напълно кода на платформата си.

„Тези действия, наред с някои други, доведоха до увеличение от 1000% в капацитета ни за транзакции, спрямо третото тримесечие на 2017 година“ – сочи Coinbase в публично достъпната версия на писмото до прокурора.

„Очакваме отново да  удвоим този капацитет през идните месеци, като в същото време поддържаме най-високите стандарти на сигурност, очаквани от клиентите ни“.

Изпълнителният директор на компанията, Асиф Хирджи, сочи, че сериозното търсене на криптовалути и на блокчейн технологията са в основата на нуждата от такъв ръст в капацитета.

Coinbase се подготвя и за навлизането на още институционални пари на пазара, коментира Хирджи, визирайки статия на Ню Йорк Таймс, според която инвестиционната банка Goldman Sachs ще открие екип, търгуващ с биткойни.

В писмото си до прокуратурата Coinbase пишат, че са изтъргували активи за над 150 милиарда долара и са получили финансиране за общо 225 милиона долара досега.

За първи път компанията разкрива и подробни данни за персонала си, като сочи, че е наела 300 души на пълно работно време. Като се добавят и подизпълнителите, които работят за Coinbase, бройката наближава 1000 човека.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »