С 35% били намалели покупките на жилища от руснаци и украинци в Бургас и Варна

22 юли 2014 - 12:18
Запазва се засиленият интерес към двустайни жилища у нас. Българинът най-често купува двустайно жилище за средна цена от €39 000, отчита „ЕРА България" в анализа си за пазара на недвижими имоти през първата половина на 2014 г. Цялата новина »

Интересът на руснаците към ваканционни имоти у нас продължава

08 май 2014 - 14:16
Интересът на руснаците към ваканционни имоти у нас продължава въпреки кризата с Украйна. Те купуват имоти не само в морските ни курорти, но и в планинските. Това показва данните на "Бългериан пропертис" за първите три месеца на годината, обявени в четвъртък. Цялата новина »

Търсенето на бизнес имоти в България се възстановява

07 май 2014 - 13:18
Търсенето на бизнес имоти в България се възстановява, като офис площите се представят по-добре от търговските и индустриалните имоти. Това показва първото проучване за нагласите на сектора в България на глобалната организация по недвижими имоти Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), обявено в сряда. Цялата новина »

Жилищният пазар продължава да се стабилизира

22 април 2014 - 13:23
Жилищата в центъра на София се очертават като хит на пазара през 2014 г. В първото тримесечие броят на сделките с имоти в елитните централни райони на столицата е нараснал двойно в сравнение с последните месеци на 2013 г., показват данни от доклад на "Адрес Недвижими имоти", цитиран от БТА. Цялата новина »

Бетонното злато на германците

24 март 2014 - 11:11
За германците в наши дни, и някои от нещата, които не блестят са злато. Имотният бум, който изживяват германците в повечето големи градове е описван с термина betongold, пише Файненшъл таймс. Цялата новина »

Пак ''спасяват'' българската земя

17 март 2014 - 14:17
Българският парламент отново се занимава със земеделските земи. И отново се опитва да ограничи достъпа на чужденци до пазара на земя. Какви ще са този път практическите ефекти? Ясен Бояджиев от Дойче Веле сочи отговора на този въпрос. Цялата новина »

Близо половината новопостроени жилища за последното десетилетие са по Черноморието

11 февруари 2014 - 11:16
Близо половината от новопостроените жилища в България през последните 8-10 години са в и около градовете Варна и Бургас, показват данните на НСИ. Този период включва не само строителния бум, а и времето на кризата, когато навсякъде броят на новопостроените и пуснати в експлоатация жилища значително спадна. Цялата новина »

Адрес: Жилищните имоти стават все по-достъпни

30 януари 2014 - 16:24
Все по-достъпни стават жилищните имоти за българите, сочат изчисления на АДРЕС Недвижими имоти, базирани на показатели като цена на кв. м, средна работна заплата и лихви по ипотечните кредити. Според данните на компанията в момента месечната вноска по кредит за средно жилище в страната с площ от 60 кв.м се равнява на около 49% или половин средна работна заплата. Цялата новина »

Кои са крайно непозволимите имотни пазари през 2014?

21 януари 2014 - 09:05
Хонконг и Ванкувър са два от най-непозволимите градове, за покупката на жилище, сочи новото проучване на Demographia International, публикувано днес. Цялата новина »

Адрес: Спадът в цените на жилищата вече е в миналото

20 декември 2013 - 12:14
Падането на лихвите по депозитите през следващата година ще доведе до активизиране на жилищния пазар с около 10%. Допълнителен фактор за това ще бъде спиране на спада на цените, като дори се очаква леко поскъпване на качествените имоти. Това прогнозира Георги Павлов, изпълнителен директор на "Адрес". Според него основен двигател на пазара ще бъдат хората със стабилни доходи и спестени пари в брой. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »