Бъфет, Гейтс и Мънгър дружно се изказаха срещу криптовалутите

07 май 2018 - 22:38 |   Прочетена (3164) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Цените на биткойн паднаха в понеделник, след критиките на едни от най-големите имена в инвестиционния свят.

Криптовалутата се понижи до нива от 9188 долара в понеделник, след като бе достигнала през уикенда до 9900, по данни на CoinDesk. Биткойн възстанови част от загубите си, след пропадането си до 6700 долара миналия месец, но така и не премина нивото от 10 000 долара и днес.

Председателят на борда на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет добави към критиките си напоследък към криптовалутата, като заяви, че тя е „актив, който сам по себе си не създава нищо“.

„Когато купувате непродуктивен актив, всичко на което се надявате е следващият човек да плати повече, защото е по-възхитен от това, че още някой ще дойде да купи“ – коментира милиардерът пред CNBC.

През уикенда той нарече криптовалутата „отрова за мишки на квадрат“, а вицепрезидента на конгломерата, Чарли Мънгър, заяви по време но годишното общо събрание, че криптовалутите са „просто деменция“.

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс заяви пред CNBC, в същото интервю от понеделник, че би заложил срещу биткойн, ако можеше.

„Като клас актив, не произвежда нищо и не трябва да очаквате да върви нагоре. Част е от типа инвестиционен клас „по-голям глупак“. Бих заложил срещу него, ако имаше лесен начин това да се направи“.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »