Лъже ли Вашингтон за смъртта на Осама бен Ладен?

13 май 2015 - 14:21
Известният разследващ журналист Сиймор Хърш твърди, че към момента, когато американските "тюлени" го ликвидираха, Осама бин Ладен не се е укривал, а е бил под домашен арест. Лъже ли Вашингтон за смъртта на топ-терориста? Цялата новина »

Кадиров напомня на Москва кой е босът

26 април 2015 - 13:04
Въоръжените мъже са навсякъде в Грозни. Те стоят на ъглите на улиците, мотаят се в хотелските лобита и се перчат из моловете, с висящи от коланите им узита, пише „Файненшъл таймс” в своя статия. Цялата новина »

Спестителите страдат от ултра ниските лихви, признава Драги

20 април 2015 - 15:36
Негативните последици от политиката на ултра ниски лихви, поддържана от централните банки в години след финансовата криза, са на фокус отново, след коментарите от хора като Лорънс Финк от BlackRock и от президента на ЕЦБ Марио Драги. Цялата новина »

Ядката, която измества коката в Колумбия

14 април 2015 - 20:25
От десетилетия, ако не и столетия, жителите на Амазония в Южна Колумбия не са изкарвали нищо от ядките на кахая. Те го давали на стоката, използвали го да третират рани и рязали дървесината му за огрев. Цялата новина »

Русия се опитва да стъпи на иранския пазар преди противниците си от Запада

14 април 2015 - 16:28
Русия се възползва от затоплилите се международни отношения с Иран и възобнови доставките на отбранителни системи за страната от Персийския залив. Цялата новина »

Дълговете на домакинствата в Азия предизвикват тревоги

02 април 2015 - 13:31
Дълговете на домакинствата в Азия предизвикват тревоги в региона, особено в Тайланд и Малайзия, като според нов доклад официалните данни вероятно не обхващат напълно проблема. Цялата новина »

Критиците отново призовават Меркел да харчи

31 март 2015 - 17:21
В Германия няма такова понятие като вземане на дълг без чувство на вина.
Дори когато кредиторите ти са съгласни да ти плащат. Цялата новина »

Изчезва ли българското производство?

30 март 2015 - 17:55
Сдружение на български производители за пореден път подема кампания за "икономически национализъм", твърдейки, че българското производство изчезва. Дойче Веле е потърсило гледната точка на двама икономически експерти за да попита – така ли е това наистина? Цялата новина »

Nestlé наема учени в опит да предложи по-здравословни храни

26 декември 2014 - 21:35
С нива на затлъстяването, които растат по целия свят, нараства и бремето върху публичните бюджети за здравеопазване, а с това и натискът върху компаниите за хранителни стоки да произвеждат по-здравословни храни, пише „Файненшъл таймс”. Цялата новина »

Китайската мистерия с изчезналите виетнамски съпруги

13 декември 2014 - 18:49
Полицията в централен Китай стартира разследване по изчезването на над 100 виетнамски жени, омъжили се за местни ергени и живущи в селата около Хандан. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »