Сривът в цените не уплаши Уолстрийт да финансира огромен LNG проект в Тексас

09 декември 2014 - 19:24
В момент когато цените на енергийните ресурси са под силен натиск, някои от най-големите играчи на Уолстрийт не се страхуват да напишат мултимилиардни чекове за финансирането на близо 16-милиардния проект край южните брегове на САЩ на Cheniere Energy, предава CNBC. Цялата новина »

Бъфет виждаше BNSF като скъпа придобивка, но тя се оказа „златна кокошка”

11 ноември 2014 - 09:25
Дни след като Уорън Бъфет обяви покупката си за 26.5 милиарда долара на железницата BNSF, той настояваше, че е платил висока цена за това да притежава бизнес, който дългосрочно ще е от полза на компанията му, Berkshire Hathaway Inc. Цялата новина »

Китай си пробива път като производител на кафе арабика

03 ноември 2014 - 11:22
Китай е традиционен производител на ароматни чайове, но страната започва да се утвърждава като водещ азиатски производител и при друга напитка: качественото кафе арабика, пише „Файненшъл таймс”. Цялата новина »

Петер Пиот: Откривателят на ебола помага да бъде спряна и настоящата епидемия

04 октомври 2014 - 10:30
Когато смъртоносният вирус на ебола започва да тероризира Африка, Петер Пиот гледа с раздразнение, докато международните експерти се колебаят по въпроса колко сериозна е кризата и как трябва да бъде разрешена, пише в свой очерк „Файненшъл таймс”. Цялата новина »

Трите неудобни истини за близкоизточния конфликт

27 август 2014 - 14:23
Статия на Ханес Щайн във в. "Велт"
Нищо на този свят не би могло да се реши по-лесно от израелско-палестинския конфликт. Израел приключва окупацията на Западния бряг на река Йордан и се оттегля в първоначалните си граници; палестинците получават собствена държава; границите на Ерусалим се разширяват така, че да включат село Абу Дис; там палестинското правителство установява централата си, така че Ерусалим действително да стане столица както на израелците, така и на палестинците. Цялата новина »

Сърбия: Разумът тегли към ЕС, сърцето - към Русия

22 август 2014 - 15:09
Сръбската икономика е много зле, а Русия помага с пари и търговски контакти. В същото време Сърбия иска да влезе в ЕС и трябва да се придържа към общата външна политика. Страната се намира в трудно раздвоение, коментира Дойче Веле. Цялата новина »

Потайният банкер зад поредната бананова война

18 август 2014 - 11:30
Някои бразилски милиардери са известни със скъпите яхти, други с младите жени със силиконови гърди и екстравагантния стил на живот. Запазената марка на Джоузеф Сафра е мълчанието, разказва „Файненшъл таймс”. Цялата новина »

Руски патриотизъм срещу гръцки маслини

15 август 2014 - 13:30
Западното ембарго не стряска руските купувачи, заредени с обилна доза патриотизъм и надъхвани от медийната пропаганда на продуктите родно производство. В социалните мрежи мерките на Кремъл предизвикват основно присмех, пише „Дойче веле”. Цялата новина »

Американски инвеститор е на път да трансформира пазара на зърно в Египет

13 август 2014 - 11:18
Нарастващата цена на хляба бе една от причините Хосни Мубарак да изгуби властта в Египет. Инфлацията в цените на храните бе сред причините за падането на наследника му на поста, Мохамед Морси. Цялата новина »

Японският и корейският бизнес търсят възможности в Индия

07 август 2014 - 10:18
След независимостта си от 1947 индийците гледаха предимно на запад за вдъхновение. Страната има милиони емигранти в САЩ и Великобритания и разви връзки с доста западни компании, опитващи се да стъпят на местния пазар. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »