Делян Добрев е против държавата да има дял в ЧЕЗ

28 февруари 2018 - 10:35 |   Прочетена (4032) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев, заяви, че не приема идеята държавата да си върне 34% от акциите на ЧЕЗ, за да има държавата блокиращ глас.

Пред БНТ той допълни, че за подобен ход е нужна промяна в устава, което е малко вероятно да се случи, а готвените промени в Закона за енергетиката не са в тази посока.

Идеята за блокиращия глас беше лансирана вчера от Волен Сидеров от "Атака". Пред Би Ти Ви Делян Добрев обясни, че не може да става въпрос за скрито придобиване на ЧЕЗ, защото се знае кое е юридическото лице зад сделката.


"На този етап имаме малко информация. Според това, което излиза в медиите, в тази сделка има две офшорки, три банки. Не знаем точната цена на сделката, но знаем, че има предварителен договор. Всички тези детайли ще ги обсъдим утре", допълни той.

Добрев обобщи, че утре в Народното събрание Комисията за контрол над службите ще направи изслушване на всички институции, които имат отношение по продажбата на ЧЕЗ. То ще бъде отворено и за медиите, като на него ще присъства и Гинка Върбакова, чиято фирма "Инерком" е купувачът на ЧЕЗ.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »