Иванов: България е на второ място по брой на енергийно бедни домакинства

16 април 2015 - 09:16
"Новият състав на регулатора ще направи всичко възможно да няма повишение на цената на тока за битовите потребители. Някои хора смятат, че това е популизъм, но не е. Не е свързано и с предстоящите местни избори. Съвсем други са причините да се търси решение токът да не поскъпва”, заяви в студиото на Нова телевизия председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Цялата новина »

Готови сме за война с енергийните олигарси, декларира шефът на КЕВР

14 април 2015 - 12:10
„Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да е независима както политически, така и корпоративно,” заяви пред БНТ новият председател на регулатора Иван Иванов. Според него, за да се стигне до там, парламентът да избира нейните членове, значи нестабилиността е била много сериозна. Цялата новина »

Първанов иска отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене“

09 април 2015 - 16:26
Отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене“ и референдум за санкциите срещу Русия поиска във Варна председателят на АБВ Георги Първанов. Според него България вече е в изолация и на Балканите след сформирането на „газова коалиция“ от държавите, през които ще преминава трасето на „Турски поток“, цитира го Дарик. Цялата новина »

НЕК ще спести 1 милиард за 10 г. от предоговарянето с американските централи

08 април 2015 - 13:10
Националната електрическа компания ще спести общо 1 милиард лева през следващите 10 години след предоговарянето на споразуменията с ръководствата на ТЕЦ "Марица Изток-1" и ТЕЦ "Марица Изток-3". Цялата новина »

Р.Овчаров: „Набуко” е по-реализируем от "Турски поток" в момента

07 април 2015 - 14:54
Външните министри на Унгария, Сърбия, Македония, Гърция и Турция се събират в Будапеща, за да дискутират участието си в проекта "Турски поток". Изолираха ли България от проекта за газопровода "Турски поток", пита националното радио. Цялата новина »

"Топлофикация Русе" няма да спре работа

06 април 2015 - 13:12
"Топлофикация Русе" няма да спре работа, както беше обявено миналата седмица и абонатите на дружеството ще продължат да получават услугата. Това съобщи изпълнителният директор Севдалин Желев и допълни, че е постигнато споразумение, което позволява на "Топлофикация Русе" да продължи да работи, цитира го БНР. Цялата новина »

Новият шеф на КЕВР: Нужно е оздравяване на НЕК и създаване на електроенергийна борса

02 април 2015 - 15:19
Убеден съм, че българските граждани не са виновни за тази дълбока криза в енергетиката. Това каза председателят на КЕВР, след като бе избиран на поста пред журналисти в Народното събрание, цитира го Агенция „Фокус“. Цялата новина »

Иван Иванов бе избран за председател на КЕВР

02 април 2015 - 14:01
Иван Иванов, кандидат на Реформаторския блок, бе избран за председател на КЕВР със 142 гласа "за" 10 "против" и петима "въздържал се". Цялата новина »

Търси се повод да не се строи 7-ми блок, смята бившият директор на централата

02 април 2015 - 12:11
България няма нужда от инвеститор за построяването на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", а централата сама може да осигури парите за новата мощност. Това каза в интервю за националното радио бившият директор на ядреното дружество Иван Генов, който заемаше поста, когато беше подписано споразумението с американската компания "Уестингхаус". Цялата новина »

Проектът за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” е замразен

01 април 2015 - 12:42
Проектът за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” с участието „Уестингхаус” е прекратен на този етап. Това казват пред Би Ти Ви източници от управляващата коалиция. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »