Български инвеститор проявява интерес към "Полимери" - Девня

14 февруари 2017 - 09:08 |   Прочетена (7788) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)
Български инвеститор проявява интерес за закупуване на терена на фалиралия завод "Полимери" в Девня. Бившето предприятие на Николай Банев е разположено върху повече от 1000 дка и в момента се водят преговори между синдика на дружеството и евентуалния купувач. Това информират от общинската администрация, цитирайки думите на кмета Свилен Шитов в радиостанция Дарик.
Той се надява, че сделката ще се осъществи и от нея ще бъдат разплатени стари задължения в размер на почти 1 млн. лв. на "Полимери" към общината.
 
На територията на завода в момента продължават да се намират резервоарите с трихлоретан, едната от които е в лошо състояние. За транспортирането и обезвреждането на тежките фракции бе обявена обществена поръчка, спечелена от консорциума "Ви Пи Инд-Еко" с оферта от 12 млн. лв. без ДДС. Конкурсът обаче се обжалва и не е ясно докога опасният химикал ще остане в предприятието.
Ако се получи теч от контейнера, последиците ще бъдат много притеснителни и ще засегнат не само Девня, но и цялата Варненска област, предупреди Шитов.

Девня очаква да получи 4 млн. евро по различни проекти за ремонт на пътната и уличната инфраструктура, която в момента е в лошо състояние, заяви още кметът. Тазгодишният бюджет на общината е 7,8 млн. лв., което е с 1 млн. лв. повече от миналогодишния.
 
Свилен Шитов подкрепи идеята за създаване на клъстер между варненските общини за развитие на индустрията в региона. Варна, Девня, Белослав, Аксаково и Аврен разполагат с подходящи територии за промишленост, а осигуряването на добри условия за бизнес ще привлече инвеститори в региона, смята девненският кмет.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »