General Motors иска облекчения от Сеул, за да запази корейските си фабрики

20 февруари 2018 - 15:52 |   Прочетена (3268) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

General Motors предложи да конвертира дълг от около 2.2 милиарда долара, който закъсалото му южнокорейско подразделение дължи, в акции, в замяна на финансова подкрепа и данъчни облекчения от Сеул, предава Ройтерс, като цитира четирима свои източници.

Предложението за преструктуриране идва след като миналата седмица базираният в Детройт автопроизводител обяви, че ще затвори производството си в Гунсан, град на югоизток от Сеул, до месец май, а до седмици се очаква решение за останалите три завода.

Замяната на дълг срещу акции би позволила бизнеса на компанията в Южна Корея да оцелее. Не е ясно как плановете на компанията ще засегнат интересите на държавната Корейска банка за развитие, която притежава 17% от GM Korea.

Решението на производителя е поредна стъпка в стратегията му за връщане към печалби и иновации, за сметка на ръста в обемите на продажбите. От 2015 година насам компанията излезе от губещи пазари, като Австралия, Южна Африка и Русия.

Не е ясно какъв свеж ресурс би искала от Сеул компанията, за да продължи да поддържа корейския си бизнес, който дава работа на 16 000 души.

Според единия от източниците, обаче, става дума за подкрепа в размер от над 1 милиард долара. Според друг източник, GM е поискала от Южна Корея да третира заводите като специална чуждестранна инвестиционна зона, което би й позволило да ползва данъчни облекчения в рамките на следващите седем години.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »