Китайци купиха многострадалния Segway

15 април 2015 - 13:25
Китайската компания Ninebot купи Segway, щатският производител на едноименното двуколесно превозно средство, което редовно влиза в заглавията на медиите, но така и не успя да реализира претендирания си потенциал. Цялата новина »

Volvo Car Group ще строи завод за половин милиард долара в САЩ

30 март 2015 - 16:00
Volvo Car Group планира да построи първата си фабрика за автомобили в САЩ, в инвестиция за 500 милиона долара, с която ще се опита да спре срива на продажбите си през последното десетилетие, предава Блумбърг. Цялата новина »

Китай е в основата на рекордната оперативна печалба на VW

12 март 2015 - 14:52
Скокът на продажбите в Китай помага на германската Volkswagen Group да открадне лидерството на глобалните си автомобилни конкуренти, заяви изпълнителният й директор Мартин Винтеркорн днес пред CNBC. Цялата новина »

Продажбите на коли в Русия паднаха през февруари с 38%

10 март 2015 - 14:49
Продажбите на леки и лекотоварни автомобили в Русия паднаха през февруари с 37.9% на годишна база, до 128 298, а за първите два месеца, с 32.1%, съобщи Асоциацията на европейския бизнес в Русия. Цялата новина »

GM избегна битка с инвеститорите-активисти и обяви обратно изкупуване за 10 милиарда

09 март 2015 - 15:27
General Motors съобщи днес, че ще удоволетвори инвеститорите активисти, които настояваха за по-солидно връщане на капитали към акционерите, и ще стартира нова програма за обратно изкупуване на собствени акции, за 5 милиарда долара. Цялата новина »

Tesla съкращава работни места в Китай

09 март 2015 - 12:54
Производителят на луксозни електрически автомобили Tesla Motors Inc съобщи днес, че ще съкрати работни места в Китай, като част от плана си за преструктуриране, стартиран по-рано през годината, след като целта на компанията за продажбите на китайския пазар не бе реализирана. Цялата новина »

BMW отрече да преговаря с Apple по създаването на съвместен автомобил

05 март 2015 - 15:08
Германският автопроизводител BMW обяви днес, че разговорите му с технологичния гигант Apple не са свързани с изграждането на съвместен автомобил, опровергавайки статия на германско списание. Цялата новина »

Volvo ще продаде акции в индийската Eicher Motors за четвърт милиард долара

03 март 2015 - 16:48
Производителят на камиони Volvo се опитва да продаде акции на стойност 250 милиона долара в индийската Eicher Motors, с опция да увеличи количеството до 300 милиона, съобщи Ройтерс. Цялата новина »

Маркионе увеличава дела си във Fiat Chrysler преди отделянето на Ferrari

27 февруари 2015 - 11:17
Изпълнителният директор на Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Серджо Маркионе е увеличил акциите си с право на глас в автомобилната компания до близо 1%, възползвайки се от компенсация в акции, точно в момента, когато компанията подготвя отделянето на луксозната си марка Ferrari. Цялата новина »

Лада превзе овакантения автопазар на Крим

26 февруари 2015 - 14:14
Лада, най-голямата руска автомобилна марка, стана любима в Крим след анексирането му от Владимир Путин, пише агенция Блумбърг, като саркастично добавя: Да нямаш конкуренция помага. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »