Наемите в големите търговски центрове падат с двуцифрен темп

02 октомври 2013 - 16:13
Международните търговски вериги продължават разширението си на българския пазар, като се възползват от благоприятните условия в третата вълна от търговски центрове, показва редовното проучване за пазара на търговски площи на консултантската фирма за недвижими имоти Forton, партньор за България и Македония на глобалния консултант Cushman & Wakefield. Цялата новина »

Брокери отчитат първи ръст в цените на жилищата от началото на кризата

03 септември 2013 - 14:17
Едва месец престояват на пазара ¼ от жилищата за продажба, преди да открият своите купувачи. Бързите сделки са основната тенденция, която се очерта през лятото на 2013 година, сочи анализът на Адрес Недвижими имоти. Приблизително такъв дял заемат и имотите, продадени за 1 до 3 месеца след излизането си на пазара - около 21%. Цялата новина »

Във Франция се опасяват, че с покупките на лозя от чужденци се перат пари

19 август 2013 - 14:21
Френските власти, борещи се с прането на пари, алармираха за опасности, при последните покупки на френски лозя от китайски и руски инвеститори. Цялата новина »

Луксозните имоти в София били 25 пъти по-достъпни от тези в Лондон

12 август 2013 - 13:32
 Британската столица е абсолютният световен рекордьор по ценови нива на луксозни имоти. Това се посочва в доклад на международната компания за продажба на луксозни имоти Christie’s, представен в България от местния партньор Unique Estates. Цялата новина »

Кой стои зад ръста в покупките на европейски търговски имоти?

01 август 2013 - 14:02
Китайски и корейски инвеститори разграбвят търговски имоти във водещите европейски икономики, помагайки за повишаване на инвестиционната активност в региона през първото полугодие, сочат имотните консултанти на Jones Lang LaSalle.  Цялата новина »

Активизация на родните купувачи на имоти в градовете, руснаците властват по морето

31 юли 2013 - 09:39
Тенденцията за активизация от страна на български купувачи в големите градове, която очертахме през първото тримесечие, се запази и дори се засили през второто тримесечие. Интересът на българите продължава да бъде съсредоточен към София и Пловдив, а във Варна и Бургас, наред с традиционното търсене от страна на местни купувачи, градски имоти активно се закупуват и от руски купувачи, посочват в анализа си за второто тримесечие от брокера Bulgarian Properties. Цялата новина »

Пуснатите в експлоатация нови офис площи у нас намаляват драстично

17 юли 2013 - 13:25
Едва 10 хиляди квадратни метра офис площи са въведени в експлоатация през второто тримесечие на 2013 г. Нивото е най-ниското от 2007 г. до сега, отчита консултантската компания за имоти Forton в последното си проучване. Цялата новина »

Глобалното строителство ще расте солидно до 2025, водено от новите азиатски тигри

01 юли 2013 - 10:51
Световната строителна активност ще се ускори с 6.3 трилиона долара, или 70% до 2025 година, като експлозията в растежа ще се дължи на новото поколение „азиатски тигри“, сочи публикуван днес доклад. Цялата новина »

Азия доминира топ 10 на офис пазарите с най-високи наеми

24 юни 2013 - 10:09
Пет от шестте най-скъпи офис пазара в света са в Азия, предвид това, че търсенето там от глобални компании, които се опитват да стъпят в района, надвишава значително предлагането, сочи доклад на CBRE Inc. Цялата новина »

Германците разграбват италиански имоти

11 май 2013 - 16:19
 Ясмин Розенмайер продава жилища в Северна Италия от 2005 и в момента й се струва, че е перфектното време да работиш за германски брокер, пише в свой очерк Блумбърг. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »