Откритията на нови петролни залежи паднаха до над 60 годишно дъно

09 май 2016 - 11:46
Откритията на нови петролни резерви паднаха до най-ниските нива от над 60 години, което подсказва, че през идните десетилетия може да има дефицити на петрол, пише вестник „Файненшъл таймс“. Цялата новина »

Рияд планира листване на Aramco на три борси

09 май 2016 - 10:12
Саудитска Арабия се надява да привлече ExxonMobil, китайската Sinopec и BP, като купувачи на дялове в държавната петролна компания Aramco, при приватизацията на 5-процентов дял от монополиста, пише британският Telegraph, като цитира източници, близки до компанията. Цялата новина »

Големите инвеститори поискаха спиране на злоупотребата с антибиотици при животните

11 април 2016 - 09:26
Големи инвеститори, управляващи активи за над 1 трилион долара, призоваха най-големите хранителни компании в света да спрат с „прекомерната употреба на антибиотици“ във веригите си за доставки, заради опасенията, че системната злоупотреба с тях вреди на човешкото здраве и влошава финансовите резултати на компаниите, пише „Файненшъл таймс“. Цялата новина »

Дънди Прешъс Металс ще търси полезни изкопаеми в района на Банско

02 март 2016 - 10:52
Правителството одобри издаването на разрешение на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта "Камен връх". Теренът се намира в землищата на селата Гостун и Осеново в община Банско. Цялата новина »

Петролът отново поевтиня, след коментарите на саудитския министър

23 февруари 2016 - 23:15
Саудитският министър на петрола Али Наими заяви днес, че производителите на суровината вероятно ще се срещнат през март, за да договорят замразяването на производството, но няма да има съкращения в добива. Цялата новина »

Тунис се превърна в износител №1 на зехтин в света, след тежката година за Европа

08 февруари 2016 - 08:53
Европейските потребители са изправени пред 20-процентов ръст в цената на зехтина, след като лошото време и болестите опустошиха реколтата от маслини на континента, предава „Файненшъл таймс”. Цялата новина »

Иран иска евро, а не долари за петрола си

07 февруари 2016 - 19:49
Иран иска да възстанови десетки милиарди долари, които купувачи на петрола му, като Индия, му дължат, в евро, като в същото време ще се опита да реализира новите продажби на суровината в единната валута, за да намали зависимостта си към щатския долар, съобщава Ройтерс. Цялата новина »

Световните борси и петролът поеха отново надолу

26 януари 2016 - 11:54
Глобалните фондови борси отчитат втори ден на спадове, предвид срива на китайската борса и подновилото се поевтиняване на петрола, който днес се върна под нивото от 30 долара за барел. Цялата новина »

Колко щатски дълг държи Саудитска Арабия – пазарът иска разбулване на тайната

24 януари 2016 - 12:08
Това е една от тайните на огромния пазар на щатски дълг, отживелица от ерата на петролния недостиг и на могъщия петродолар:  Колко щатски дълг точно държи Саудитска Арабия? Цялата новина »

Коя валута първа ще се възползва при ръст на петрола?

28 декември 2015 - 10:22
Слабият петролен пазар ще отчете известно възстановяване през 2016, давайки потенциал за известен ръст на валутите на страните – производителки на петрол, коментира известен анализатор. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »