Бъфет: Никога не вземайте кредит за покупка на акции

26 февруари 2018 - 11:43
Уорън Бъфет вярва, че инвеститорите трябва да избягват да вземат заеми за покупка на акции, с цел да подобрят представянето си на борсата. Цялата новина »

Борисов: БСП се шегува за одържавяването на ЧЕЗ

25 февруари 2018 - 13:54
Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в Сандански, където разговаря с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия: Цялата новина »

Прокуратурата обвини Стоян Александров в лихварство

23 февруари 2018 - 09:39
Финансистът Стоян Александров, понастоящем общински съветник в София и бивш финансов министър в правителството на Любен Беров (1992-1994 г.), е получил две обвинения за лихварство (извършване по занятие на банкови, застрахователни или други финансови сделки без разрешение - чл. 252, ал. 2, вр. чл. 1 от НК). Това се казва в прессъобщение на Софийската градска прокуратура (СГП), като се уточнява, че незаконната лихварска дейност е извършвана от Александров и в качеството му на физическо лице, и в качеството му на управител на фирма. Определена му е гаранция в размер на 100 000 лв. Цялата новина »

Китай продължава да направлява курса на юана

23 февруари 2018 - 09:24
Китайският юан поскъпна с 10% спрямо долара от началото на 2017 досега, успокоявайки част от критиците, които твърдяха, че страната умишлено подтиска стойността на валутата си, за да си осигури икономическо предимство над основните си търговски партньори. Цялата новина »

Приходите от туризъм на България надхвърлят 8 милиарда лева

21 февруари 2018 - 09:33
Ръстът на приходите в туристическия сектор в страната отчита рекорд, като нараства с 9% при чуждите туристи и с почти 30% от вътрешните пътувания, показват данни на НСИ и БНБ, цитирани от Капитал. Цялата новина »

Десетилетният цикъл на понижение на лихвите в САЩ свърши

20 февруари 2018 - 08:41
Сбогувайте се с „бичата ера“ на пазара на облигации, защото пазарите навлизат във фаза, която не сме виждали от 72 години: цикъл на покачвания на лихвите. Цялата новина »

Арбитражът в Стокхолм присъди 1.7 млрд. долара за Газпром, по делото срещу Нафтогаз

01 юли 2017 - 08:13
Арбитражният съд в шведската столица Стокхолм присъди 1.7 млрд. долара на "Газпром", по делото срещу украинската "Нафтогаз". Руският гигант обаче има намерение да обжалва сумата, става ясно от пресконференция на ръководителят на "Газпром" Алексей Милер. Цялата новина »

Двойно по-малък е излишъкът в бюджета за първото полугодие

01 юли 2017 - 07:47
Двойно по-малък е излишъкът в бюджета за първото полугодие на годината спрямо година по-рано. Причината е в липсата на изпълнението на европейски проекти, докато приходите от данъци и осигуровки се повишават. Това показват предварителните данни за изпълнението на консолидираната фискална програма (КФП) за първите шест месеца на годината, обявени от Министерството на финансите. Цялата новина »

Piraeus Bank продава българската си банка

07 юни 2017 - 20:34
Piraeus Bank се разделя с бизнеса си на Балканите, включително и едноименната си банка в България, заяви пред журналисти главният изпълнителен директор на институцията Христос Мегалу, цитиран от електронното издание Ekathimerini.  Цялата новина »

БНБ подготвя мерки срещу лошите кредити

24 май 2017 - 16:56
БНБ разработва комплексни мерки, които ще създадат условия да спадне делът на необслужваните кредити в банковата система. Това се разбра от изказването на управителя на централната банка Димитър Радев пред Асоциацията на банките в България, която днес отбелязва 25 години от създаването й. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »