Евродепутат: България може да стане част от еврозоната не по-рано от 2021

07 май 2018 - 22:27 |   Прочетена (3689) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

България може да стане част от еврозоната не по-рано от 2021 година. Това заяви в Горна Оряховица евродепутатът от Европейската народна партия Ева Майдел. На среща с обществеността на града тя откри поредица от прояви за Седмицата на Европа, предава националното радио. 

България няма алтернатива извън еврозоната, а цената на невлизането е много по-висока от присъединяването, посочи евродепутатът Ева Майдел.

„Спестените разходи по обмяна на валута за целите на външната търговия ще надхвърлят 450 милиона евро на година. Това е близо 1 процент от Брутния вътрешен продукт на България и е равносилно на намаление на данъка върху печалбата на фирмите наполовина“, заяви Майдел.

По думите й от намаляването на таксите за банковите преводи към Еврозоната се очаква българите годишно да спестят близо 6 милиона лева.

На срещата в Горна Оряховица деца от училище „Георги Измирлиев“ изпратиха по Ева Майдел до председателя на Европейския съвет Доналд Туск ръчно изтъкано европейското знаме, предава в репортажа си БНР.  

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »