Руският петрол „Сокол” си намери пазар в... САЩ

05 октомври 2014 - 10:54
Един от най-значимите за Русия сортове петрол, който е изправен пред все по-голяма конкуренция на азиатския пазар, вече пътува за доста нетрадиционна дестинация: западното крайбрежие на САЩ, разказва „Блумбърг”. Цялата новина »

Русия отчита отлив на капитали за първи път от 2008

03 октомври 2014 - 20:57
Инвеститорите знаят от доста време, че Русия губи скъпоценни капитали. Нови данни, обаче, показват колко драматично инвеститорите са започнали да изоставят Русия, след като Кремъл започна интервенцията си в Украйна, които й донесоха санкции то Запада, пише CNBC. Цялата новина »

Китай и развиващите се страни носят опасността от нова финансова криза

29 септември 2014 - 15:02
„Отровна комбинация” от слаб икономически растеж и висок дълг може да катапултират света в нова финансова криза, водена този път от Китай и „крехката осмица”, предупреждава нов доклад на водещи икономисти. Цялата новина »

Милиардерите по света предпочитат безопасността на кеша

23 септември 2014 - 11:46
Милиардерите по света държат „планини от кеш”, в пореден знак за това, че ултра богатите не се чувстват уверени в това да инвестират парите си при настоящата ситуация на пазарите, коментира CNBC. Цялата новина »

Райфайзенбанк очаква ръст на БВП за второто полугодие, подобен на първото

08 септември 2014 - 12:44
Райфайзенбанк (България) ЕАД публикува редовния си месечен икономически анализ с коментар на макроикономическите данни, налични към август. Според анализа, ръстът на брутният вътрешен продукт през второто тримесечие на тази година е относително висок спрямо същия период на миналата. Цялата новина »

Бареков и театърът с миньорите

01 септември 2014 - 13:28
Един "нов" български политик, самообявил се за "десен", се прави на синдикален лидер и се изявява като спасител на миньорите. Поредната предизборна подигравка с миньорите, с всички останали и със самата политика, посочва в коментара си за "Дойче веле" Ясен Бояджиев. Цялата новина »

Този път ЕЦБ, а не Фед подтиска доходностите по глобалните ДЦК

27 август 2014 - 10:27
Пазарните наблюдатели внимават за всяка дума от Федералния резерв за насока за бъдещата посока на доходностите по облигациите, но вероятно Европейската централна банка е институцията, която вече е „на шофьорското място”, коментира CNBC. Цялата новина »

Коя опция ще избере Путин – циничната или катастрофалната?

08 август 2014 - 11:25
Когато посетих Москва през октомври 2013, срещата която се предполагаше, че трябва да е доста кратка, с руски олигарх, се превърна в деветчасова вечеря, с едни от най-сериозните информации от „кухнята” на Русия, които бях получавала, пише продуцентът на CNBC Дина Гусовски. Цялата новина »

Заможният 1% е далеч по-богат от официално обявеното

07 август 2014 - 14:06
Състоятелният 1% от населението буквално е богат отвъд всякаква мярка, като лишава нациите от данъчни приходи за милиарди и препятства възможността към всякаква промяна на глобалното неравенство, пише Блумбърг. Цялата новина »

Японският и корейският бизнес търсят възможности в Индия

07 август 2014 - 10:18
След независимостта си от 1947 индийците гледаха предимно на запад за вдъхновение. Страната има милиони емигранти в САЩ и Великобритания и разви връзки с доста западни компании, опитващи се да стъпят на местния пазар. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »