Съдът глоби главния архитект на София, заради отказ да допусне небостъргач върху градинка

23 май 2017 - 09:46
Главният архитект на Столична община Здравко Здравков съобщи, че Върховният административен съд го е глобил с 1000 лв., защото е спрял проект за изграждане на 44-етажна сграда на столичния бул. "България". Строително-инвестиционната компания НИКМИ, която изгражда "Милениум Център" на булевард Витоша, има намерение да построи небостъргач на ъгъла с бул. "Петко Ю. Тодоров", пише онлайн изданието gradat.bg. Цялата новина »

НИКМИ издига нов небостъргач в София, върху локална градинка

21 май 2017 - 10:44
Близката до СДС и бившия кмет Стефан Софиянски в миналото НИКМИ е на път да издигне нов небостъргач по булевард „България“ в столицата“, пише „Капитал“. Компанията има няколко завършени сгради по бул."България", в отсечката между НДК и бул. "Гоце Делчев", от края на 90-те години. Цялата новина »

Приходите на БТВ през 2016 се свиват

11 февруари 2017 - 10:17
Приходите на "БТВ медиа груп" за 2016 г. отчитат лек спад в сравнение с 2015 г., става ясно от официалния годишен отчет на собственика на групата Central European Media Enterprises (CME), в която най-големият акционер е американският медиен конгломерат Time Warner. Цялата новина »

Сорос е изгубил близо 1 милиард долара от победата на Тръмп

13 януари 2017 - 12:09
Милиардерът Джордж Сорос е изгубил близо 1 милиард долара, след скока на фондовата борса, последвал избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ на 8 ноември, пише Уолстрийт джърнъл. Цялата новина »

Нов №3 на банковия пазар в България

04 януари 2017 - 20:22
След финализирането на сделката за покупката на ОББ в България ще има нова банка на трето място, която ще измести ПИБ в класацията по големина на активите. В последния работен ден от 2016 г. Белгийската група КВС, която в България е собственик на Сибанк, обяви, че покупката на ОББ е вече договорена с гръцкия й собственик NBG. Цялата новина »

Рядка банкнота от 5 лири бе открита в коледна картичка

03 януари 2017 - 15:05
Рядка банкнота от 5 лири, със стойност десетки хиляди пъти над номинала й, бе открита в коледна картичка.
Банкнотата е една от едва четирите, гравирани с лика на Джейн Остин, всяка с различен цитат от някой от романите на писателката. Цялата новина »

Първо голямо сливане в италианския банков сектор от десетилетие

16 октомври 2016 - 22:03
Одобрението на най-голямото сливане в италианския банков сектор от близо десетилетие бележи първа стъпка в процеса на консолидация на сектора, за каквато призовават регулаторите, инвеститорите и премиерът Матео Ренци. Но пред по-нататъшните сливания има още ред препятствия, коментира Блумбърг. Цялата новина »

30 чуждестранни компании имат намерение да инвестират в България

10 октомври 2016 - 11:24
“Водят се разговори с общо 30 компании, които имат намерение да инвестират в България. Плановете им са за 445 млн. лв. нови вложения у нас, като се очаква разкриване на 5300 работни места”. Цялата новина »

Меркел не може да си позволи спасяването на Deutsche Bank

02 октомври 2016 - 18:21
Германският канцлер Ангела Меркел не може да си позволи спасяването на Deutsche Bank, предвид твърдата линия, която Берлин зае при опитите за спасяване от други европейски държави на закъсали финансови институции, се казва в коментарите на германските медии от уикенда. Цялата новина »

Белгийската КВС преговаря за ОББ

01 октомври 2016 - 09:15
Белгийската банка КВС е проявила интерес към четвъртата по големина банка в България, по размер на активите, Обединена българска банка (ОББ), съобщават белгийски медии. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »