Барозу: Goldman не е наркокартел

24 септември 2016 - 14:31
Бившият президент на Европейската комисия (ЕК) Жозе Барозу, заяви, че е “напълно законно да се работи за Goldman Sachs Group” и че грешките, които банкерите на Goldman са направили по време на кризата нямат нищо общо с него. Цялата новина »

Следите на 2 млрд. долара в офшорни сметки водят до Путин, сочат „Досиетата от Панама“

03 април 2016 - 23:09
Над 214 000 подставени компании, 11.5 милиона секретни документа, 2.6 терабайта информация - това е най-голямото разгласяване на поверителни данни в историята на журналистиката. Цялата новина »

Хампарцумян: "Парен каша духа” след кризата

07 февруари 2016 - 21:31
От началото на февруари основният лихвен процент на БНБ стигна дъното – 0,0 процента.  Тази лихва обаче е цената на парите на едро, тя не влияе директно върху цената на парите на дребно, което е цената на кредита, който виждате. Това коментира пред Би Ти Ви банкерът Левон Хампарцумян. Цялата новина »

Консорциуми с Петя Славова и Алексей Петров искат банка „Виктория”

07 февруари 2016 - 16:14
Придобитата от КТБ малко преди фалита й търговска банка „Виктория” (тогава Креди агрикол банк България), е обект на интерес от добре познати във финансовите среди лица, става ясно от статия на „Капитал”. Цялата новина »

Ръстът в кредитирането за развиващите се пазари спря

07 февруари 2016 - 15:54
Ръстът в кредитирането за развиващите се пазари, което спомогна както за техния собствен, така и за глобалния растеж през последните 15 години, спря, и може да отстъпи пред порочен цикъл на намаляване на ливъриджа, хаос на финансовите пазари и глобална икономическа криза, предупреждава Банката за международен сетълмент. Цялата новина »

Валутните резерви на Китай падат за трети пореден месец

07 февруари 2016 - 15:18
Валутните резерви на Китай падат за трети пореден месец през януари, когато централната банка разпродаваше долари, за да защити юана и да предотврати изтичането на капитали. Цялата новина »

Ел-Ериан: Ерата по вземане на растеж назаем от бъдещето свърши

26 януари 2016 - 16:42
Глобалният икономически съветник на борда на Allianz – Мохамед Ел-Ериан, заяви във вторник, че световната икономика е в края на ерата по “вземане назаем на растеж” и на “печалби от бъдещето”, под формата на хлабава монетарна политика. Цялата новина »

Финансовото министерство пласира дълг за 200 милиона лева

26 януари 2016 - 11:15
Министерството на финансите пласира 10.5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) за 200 млн. лв. на аукцион вчера, съобщиха от институцията. Цялата новина »

Синдикът на Химко искал подкуп от американски инвеститор

25 януари 2016 - 10:18
Представящ се за близък до премиера Бойко Борисов и синдика на "Химко" са поискали 500 хил. евро рушвет от американския инвеститор NIJ Group. Това става ясно от писмо на компанията до премиера и главния прокурор Сотир Цацаров, което бе показано от журналиста Сашо Диков в предаването му по телевизия BIT, предава Медиапул. Цялата новина »

Руски професор: Девалвацията на рублата няма да се отрази на туристите към България

24 януари 2016 - 15:36
Измина бурна седмица на международните пазари. След вдигането на ограниченията върху иранския експорт, Международната агенция по енергетика прогнозира, че през тази година светът ще бъде буквално „удавен“ в петрол. В сряда цената на „Брент“ падна под 28 долара за барел, а руският сорт „Уралс“ слезе още по-ниско. Заедно с петрола се свлече и руската валута, припомня БНР. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »