Мобиус: Ситуацията с Русия ще се влоши още, преди да се оправи...

20 март 2015 - 14:13
Настоящата слабост на Русия е големият въпрос тегнещ над развиващите се пазари, коментира известният с инвестициите си на нововъзникващите пазари фонд мениджър Марк Мобиус. Цялата новина »

Уилбър Рос: Евтиният петрол е добра новина за развития свят

20 март 2015 - 09:02
Има победители и победени от 60-процентовото поевтиняване на петрола и щатските потребители определено са в първата група, коментира инвеститорът-милиардер Уилбър Рос. Цялата новина »

Всеки десети българин попада в категорията "дълбока бедност"

17 март 2015 - 10:09
„Често, когато говорим за бедност, дебатът се изчерпва със социалната политика и парите, с които разполага държавата, но всъщност факторите за съществуването на бедността и за нейното решаване са много по-дълбоки и са в рамките на образованието и реализацията на пазара на труда”, каза старши икономистът в Института за пазарна икономика Петър Ганев в интервю за националното радио. Цялата новина »

Фабер: Щатските сини чипове са относително безопасни, когато дойде катастрофа

13 март 2015 - 09:58
Марк Фабер е известен с трайно песимистичното си отношение към щатските акции, както подсказва и прякорът му, Доктор Гибел. Но днес той изрази странното за идващо от неговата уста мнение, че щатските компании с голяма капитализация всъщност не са лошо място човек да съхранява парите си. Цялата новина »

Фридман: Внимавайте с влизането в европейски акции!

04 март 2015 - 12:26
Инвеститорите трябва да са внимателни относно идеята за влизане при европейските акции, предупреждава изпълнителният директор на независима група за управление на активи, който съветва хората да не се подвеждат по една от основните инвестиционни истории на годината. Цялата новина »

Ел-Ериан: Фед ще повиши лихвите до септември

02 март 2015 - 15:31
Мохамед Ел-Ериан, главен икономически съветник в Allianz, заяви пред CNBC, че инвеститорите трябва да се готвят за повишение на лихвите от Фед това лято, но добави, че Федералният резерв ще осигури буфер на удара от повишението с „много агресивна политика на предварително известяване”. Цялата новина »

Стоян Александров: Вътрешният дълг е по-опасен от външния

27 февруари 2015 - 12:54
До известна степен дори съм учуден, че в работния доклад на ЕК се посочват толкова малко неща, които от Брюксел са забелязали като притеснителни в българската икономика и финанси. Ние като експерти го правим от доста време. И от сегашния документ можем даже да сме доволни. Цялата новина »

Шилър: Развитият свят може да последва Япония, с десетилетия на слаб растеж

26 февруари 2015 - 10:33
Професорът от Йейл и нобелов лауреат Робърт Шилър изрази опасения, че САЩ и останалите развити икономики може да последват примера на Япония, на десетилетия на бавен икономически растеж. Цялата новина »

Рубенстийн, Carlyle: Фед няма да повиши лихвата до есента

24 февруари 2015 - 19:13
Федералният резерв на САЩ едва ли ще вземе решение за повишаването на лихвите до есента, тъй като все още е притеснен за пазара на труда и за силния долар, коментира Дейвид Рубенстийн, съосновател на фонд мениджъра Carlyle Group. Цялата новина »

Марк Мобиус все още е оптимист за Гърция

24 февруари 2015 - 15:15
Ветеранът фонд мениджър Марк Мобиус все още е оптимист за инвестирането в Гърция и е уверен, че новото правителство ще успее да реализира обещаните реформи. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »