Шилър: Фед трябва да вдигне лихвите, за да спука балоните

01 юни 2015 - 14:52
Щатският Федерален резерв трябва да помисли за вдигането на лихвите, и това трябва да стане по-добре скоро, отколкото късно, за да спука спекулативните балони на фондовата борса и имотния пазар, коментира нобеловият лауреат по икономика Робърт Шилър пред телевизия CNBC днес. Цялата новина »

Според Дан Лоуб Уорън Бъфет е лицемер

07 май 2015 - 13:11
Хедж фонд мениджърът Даниъл Лоуб взе на прицел „Оракула от Омаха”, като нарече днес прочутия инвеститор Уорън Бъфет лицемер. Цялата новина »

Индия ще е най-голямата икономика в света до 2050, вярва предприемач

07 май 2015 - 11:10
Ади Годреж, 73-годишният патриарх и председател на индийския конгломерат Godrej Group има големи надежди за индийската икономика. Цялата новина »

Рон Пол: Не Русия е основният враг на милитаристичния кейнсианизъм

13 април 2015 - 22:08
Статия на републиканския конгресмен и прословут либертарианец и привърженик на австрийската макроикономическа школа Рон Пол. Пол е баща на кандидат-президента Ранд Пол, а самият той бе на три пъти кандидат-президент и изкара 12 мандата в Конгреса. Цялата новина »

ЕС няма да позволи на Гърция да запази 26-процентния данък, смята кипърски бизнес лидер

04 април 2015 - 19:07
ЕС няма да позволи на Гърция да запази 26-процентния данък върху сделките и транзакциите за България и Кипър, прогнозира за предаването "Събота 150" на БНР председателят на Българо-кипърската бизнес асоциация Ксениос Ксенопулос. Цялата новина »

Без съкращения на разходите дефицитът няма как да бъде намален, смята Георги Стоев

02 април 2015 - 09:54
Без реформи в пенсионната система и здравеопазването правителството няма да реши трайно проблема с бюджетния дефицит. Това предупреди в ефира на националното радио икономистът Георги Стоев, коментирайки информацията от финансовото министерство, че в резултат от подобрената събираемост през първото тримесечие на тази година, хазната е на плюс с четвърт милиард лева: Цялата новина »

Боб Джанджуа очаква QE4, а не повишаване на лихвите

31 март 2015 - 20:35
Вместо да очаква повишение на лихвите от Федералния резерв тази година, един от най-следените анализатори на Nomura, Боб Джанджуа, смята, че ходът може да бъде отложен за края на следващата година, и че може да видим ново агресивно стимулиране, или QE4. Цялата новина »

Мънгър: Подгответе се за свят, който ще става по-тежък

27 март 2015 - 10:12
Чарлз Мънгър, човекът, който помогна на Уорън Бъфет да изградят Berkshire Hathaway в мултимилиарден конгломерат, прогнозира, че за потребителите ще стане по-трудно в идните десетилетия да запазят стандарта си на живот, предава Блумбърг. Цялата новина »

Шилър: Страх, а не еуфория движи акциите към рекордни върхове

23 март 2015 - 12:09
Страх, а не еуфория движи цените на акциите по света към нови върхове, коментира нобеловият лауреат Робърт Шилър в интервю за германски вестник. Цялата новина »

Цветослав Цачев: Улучихме добър момент за поемането на нов дълг

20 март 2015 - 14:35
България е улучила най-добрия момент за поемането на нов дълг от международните пазари, смята борсовият анализатор Цветослав Цачев. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »