Шилър: Спестявайте, защото акциите няма да носят възвръщаемостта на която сме свикнали

14 февруари 2015 - 17:35
Нобеловият лауреат по икономика Робърт Шилър има мрачно послание към инвеститорите: Спестявайте, защото в идните години активите няма да носят възвръщаемостите на които сме свикнали. Цялата новина »

Денис Гартман не изключва цени от 20 долара за барел петрол

11 февруари 2015 - 21:21
Скорошното възстановяване на петрола не трябва да се счита за знак, че цените са достигнали дъно, заяви влиятелният инвеститор Денис Гартман в ефира на CNBC, допълвайки, че цена от 20 долара за барел „все още е напълно възможна”. Цялата новина »

Купувайте злато, шортвайте централните банки, съветва отново Фабер

05 февруари 2015 - 21:55
Марк Фабер предупреди през уикенда, че 2015 може да се окаже годината, в която инвеститорите ще изгубят вярата си в централните банки и „внезапно ще осъзнаят, че системата на централните банки е измама”. Цялата новина »

Рубини: Защо QE не действа

02 февруари 2015 - 19:27
Неконвенционалните политики на централните банки, включително количественото облекчаване  (QE) не успяват да доведат нито до инфлация, нито до растеж, тъй като фискалното затягане на коланите продължава да оказва „хапещ” ефект, пише Нуриел Рубини в статия за Project Syndicate. Цялата новина »

Германски икономист: Кредиторите няма да допуснат ново преструктуриране на гръцкия дълг

31 януари 2015 - 11:09
Кредиторите няма да допуснат поредно преструктуриране на гръцкия дълг, защото това може да доведе до победи на популистите и в други държави на еврозоната. Това смята германският икономист Себастиен Дулиен. В интервю за предаването "Събота 150" на БНР той коментира: Цялата новина »

Коя е сделката на века за Марк Фабер?

20 януари 2015 - 22:45
За тези, които познават Марк Фабер, автора на популярния бюлетин Gloom, Boom & Doom, едва ли е чудно, че най-добрата му идея за търговия за тази година е свързана със заемането на къса позиция. Но това, което е интересно е, върху какво се е фокусирал Фабер. Цялата новина »

Принц Алуалид: Петролът никога вече няма да струва 100 долара

13 януари 2015 - 10:06
Един от най-популярните близкоизточни инвеститори, саудитският принц Алуалид, член на управляващата династия в Рияд, направи интересна прогноза за бъдещето на цените на петрола. Цялата новина »

Водещ френски индустриалец: Франция трябва да се промени

02 януари 2015 - 13:47
Водещ френски индустриалец коментира, че е по-лесно за френските компании да правят бизнес извън страната, отколкото в нея. Цялата новина »

Плащайте повече на фермерите и няма да има дефицит на шоколад: Жак Торес

14 декември 2014 - 10:57
Любителите на шоколада от цял свят допринасят за глобалния дефицит, но според един популярен шоколадиер има просто решение на зараждащата се криза: да се плаща повече на фермерите. Цялата новина »

Русия развива вкус към златото

19 ноември 2014 - 11:42
Руският президент Владимир Путин развива вкус към златото. При всичките си приходи от продажбата на петрол, Русия диверсифицира резервите си, като купува огромни количества злато, казва Уилям Райнд, изпълнителен директор на World Gold Trust Services. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »