Инфлацията в Китай остава слаба и през март

10 април 2015 - 09:23 |   Прочетена (5505) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Данните за инфлацията от март в Китай показват няколко позитивни изненади, но въпреки това ръстът в цените е слаб, показвайки, че мерките на Пекин за стимулиране на икономиката все още не оказват сериозно влияние над дефлационните процеси, коментира агенция Ройтерс.

Това накара много икономисти да прогнозират, че предстоят нови стимулативни мерки, включително допълнително понижение на изискуемите резерви на банките, въпреки че има дебати до колко ефективна би била една такава мярка по отношение на повишаване на инфлацията.

През март годишната инфлация в цените на потребител остава без промяна, при 1.4%, което е над средната прогноза от 1.3%. Цените на производител падат с по-малко от очакваното, свивайки се с 4.6%, а не както се очакваше, с 4.8%.

Данните за инфлацията за март са първата серия от икономически данни, които официалната статистика оповестява, като кулминацията ще е на 15 април, когато ще изязат цифрите за растежа на БВП за първото тримесечие. Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозират падане до 6-годишно дъно на темпа на растеж на китайската икономика, до 7%.

Етикети:

,

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »