Биткойн продължи с двуцифрения темп на пропадане и днес

14 януари 2015 - 21:50 |   Прочетена (989) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

След 15-процентовия спад във вторник, цената на биткойн бе подложена на допълнителен удар в сряда, карайки много трейдъри да се опасяват за стабилността на криптовалутата.

Биткойн, който през ноември миналата година се търгуваше на нива около 400 долара, а през 2013 достигна 1150 долара, за кратко падна до 170 долара в началото на търговията в сряда, преди да възстанови част от загубите. Виртуалната валута е пословично волатилна, но обикновено тази й волатилност е свързана с новини около екосистемата около валутата.

Този път, обаче, причината за 22-процентовия спад остана напълно неясна.

Брендън О`Конър, управителен директор, отговарящ за търговията в SecondMarket, коментира пред CNBC след срива от вторник, че „няма голям негативен катализатор” за понижението.

Той предположи, обаче, че част от разпродажбите може да са „закъсняла последица” от борсовите драми от миналата седмица, когато Bitstamp, втората по големина биткойн борса временно спря работа, след като обяви, че е била жертва на хакерска атака.

Борсата в последствие поднови работа, след като призна, че биткойни на стойност 5 милиона долара са откраднати. О`Конър счита, че това може да е уплашило част от спекулантите, тъй като Bitstamp има репутацията на една от най-професионалните организации в света на биткойн.

„Предполагам, че са били наводнени с искания за теглене на средства в петък”, коментира той.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »