Уорън Бъфет подготвя още придобивания в Германия

25 февруари 2015 - 12:44 |   Прочетена (742) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Уорън Бъфет подготвя истински набег към най-голямата европейска икономика, след като направи първия изстрел миналата седмица с покупката на нишов производител на екипировка за мотористи чрез своята холдингова компания Berkshire Hathaway.

В интервю за вестник Handelsblatt днес, Бъфет казва, че харесва германските компании, заради регулаторната и правната защита за инвеститорите, както и заради глобалния обхват дори на малките германски компании, като придобитата миналата седмица Detlev Louis Motorrad-Vertriebs.

„Определено имаме интерес към покупката на още германски компании”, казва Бъфет пред вестника – „Германия е страхотен пазар: много хора, силна покупателна способност, а германците, също така, са много продуктивни. Харесваме също и регулаторната и правната рамка”.

Бъфет, който коментира, че е готов да задели средства за добри германски компании, признава, че отслабването на еврото е само един от факторите да предприеме инвестиции в Германия.

„Като цяло, разбира се, слабото евро е естествен позитив при придобиванията. Но курсът на еврото не е първичната ни мотивация. Просто искаме да притежаваме повече качествени компании в Германия – това е целта ни”.

Запитан за слухове от миналото, че има интерес към придобиването на производителя на захарни изделия Haribo и на компанията за печатарски преси Heidelberger Druckmaschinen, той отговаря на интервюиращия:

„Понякога има репортажи, че имаме интерес, дори и когато нямаме. Но, ако можете да уредите сделка, ще ви платя комисионна”.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »