Jazztel е основната цел за експанзията на Orange в Испания

19 февруари 2014 - 13:10 |   Прочетена (556) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Orange SA интензифицира търсенето на цели за придобиване в Испания, за да избегне изолацията си от мащабния процес на консолидация, който се очаква на местния телекомуникационен пазар, коментира Блумбърг, като се позовава на свои източници.

Най-големият френски телекомуникационен оператор дискутира опциите на испанския пазар с инвестиционни банки, като сред потенциалните му цели са Jazztel Plc и подразделението на TeliaSonera – Yoigo, коментират източниците, пожелали анонимност.

Засега няма взето окончателно решение от Orange , като френската компания може и да се откаже от намеренията си, ако цените й се сторят твърде високи, сочат източниците.

Основната компания във фокуса на Orange е Jazztel, заради 1.4-те си милиона клиенти на широколентови услуги, въпреки че компанията, която оперира фиксирани телефонни линии е доста скъпа, като цел.

Акциите на Jazztel поскъпват днес с 3% до близо 10 евро. Вчера те скочиха с 4.7%, след като се появи новината за потенциалния интерес от Orange. Тази година акциите на компанията поскъпват с 27%, до пазарна капитализация от 2.5 милиарда евро.

„Това е годината в която очакваме да видим сериозна консолидация в испанския телекомуникационен сектор”, коментира Стефан Беязян, базиран в Лондон анализатор на Raymond James Euro Equities. “Jazztel става доста скъп, но въпреки това за Orange би имало резон да го купи”.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »