Притежаваната от Aramco Vela и Bahri се сливат

22 октомври 2012 - 11:52 |   Прочетена (618) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

National Shipping Company of Saudi Arabia (Bahri) и държавният петролен гигант Saudi Aramco постигнаха договореност по условията на сливането на Bahri с дъщерната компания на Aramco - Vela International Marine.

По-рано тази година Aramco подписа предварителен договор за продажбата на Vela International Marine на Bahri за 1,3 милиарда долара, в кеш и акции, сливане, което ще направи Bahri четвъртият най-голям световен собственик на т.нар. свръхголеми превозвачи на суров петрол.

„На база на дълготраен договор за морски превоз, който е с първоначален срок от 10 години, Bahri ще стане ексклузивен доставчик на услуги по доставка на суров петрол, продаван от Saudi Aramco“, се казва в съобщението на Aramco относно сделката.

Bahri ще плати за Vela общо 1,3 милиарда долара, от които 832,75 милиона долара в кеш плюс 78,75 милиона нови акции на Bahri, при цена от 22,25 рияла (5,93 долара)

 Vela ще прехвърли на Bahri собствеността върху цялата си флота, състояща се от 14 свръхголеми превозвача, плаващо хранилище, един танкер Aframax и 4 продуктови танкера.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »