Безос: Поласкан съм от коментарите на Бъфет

24 май 2017 - 19:32 |   Прочетена (1970) |   Препоръчай (1) |   Коментари (1)

Уорън Бъфет заяви по-рано този месец, че изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е „най-забележителният бизнесмен на нашето време“.

По време на общото събрание на акционерите на Amazon вчера, инвеститор напомни на Безос този коментар и го попита как „ражда нови идеи“.

„Коментарите на Уорън са много значими за мен, защото той е мой герой. Прочел съм всичките му книги“, отговори Безос, по време на събранието, проведено в Сиатъл.

Berkshire Hathaway на Бъфет няма много допирни точки с Amazon. Berkshire типично инвестира в големи дялове от индустриални, финансови и хранителни компании, чиито бизнес модели са лесни за разбиране.

Той традиционно избягваше в миналото да инвестира в интернет компании.

Бъфет и Безос обаче, са свързани по ред начини. Amazon е четвъртата най-голяма публично търгувана компания в САЩ, с пазарна капитализация от 464 милиарда долара. Berkshire е две места по-назад, с капитализация от 407.4 милиарда долара. Berkshire е най-голямата нетехнологична компания в САЩ.

Бъфет е третият най-богат човек в света, със състояние от 88 милиарда долара. Безос е четвърти с 84 милиарда, по данни на индекса Bloomberg Billionaires.

В отговор на въпроса, Безос заяви, че търси изобретения, които да подобряват живота на потребителите и да могат „да са големи“.

„Не се нуждаем от гаранция, че ще работи, но ако работи – може ли да е голямо?“ – заяви той.

Безос бе запитан и защо е приел подхода на Berkshire да не прави сплит при акциите на Amazon, чиято цена наближава 1000 долара.

Безос отговори, че няма подобни планове засега, но въпросът редовно се разглежда. Amazon прави три сплита в миналото, в края на 90-те години.

Етикети:

Реклама

Коментари »

madoff
14 юни 2017 - 16:44
1
най-забележителният бизнесмен на нашето време“
Другият най - бизнесмен
muvibg.com/filmi/22442-the-wizard-of-lies-magosnikt-na-lzhite-2017.html
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »