Силни резултати за Baidu

26 юли 2011 - 10:34 |   Прочетена (470) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Водещата китайска интернет търсачка Baidu отчете приходи за последното тримесечие, които се оказаха по-добри от прогнозите на анализаторите, след като рекламодателите устояха на страховете за забавяне на китайската икономика и са продължили активно да промотират продуктите си. Акциите на компанията поскъпнаха със 7% в афтърмаркет търговията в Ню Йорк снощи.

Baidu, която контролира над две трети от търсенето на китайския интернет пазар, отчете нетна печалба за второто тримесечие, която почти се удвоява, до 252,6 милиона долара или 72 цента на американска депозитарна разписка.

Приходите скачат със 78,4% до 528,4 милиона долара през тримесечието, като задминават значително средната прогноза (502,6 милиона долара)

 Baidu, която увеличи фокуса си върху онлайн видео услугите и електронната търговия, се облагодетелства в основния си бизнес, интернет търсенето, след като Google ограничи операциите си в страната след високопрофилен спор с китайските власти, коментира Ройтерс.

Ръстът в онлайн рекламата в Китай се оценява на 45% годишно, въпреки че някои анализатори се опасяват, че корпорациите ще започнат да затягат маркетинговите бюджети в очакване на забавяне на икономическия растеж.

Новата, опростена рекламна платформа на компанията Phoenix Nest се очаква да помогне на компанията в запазването на клиентите.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »