Турция и Уругвай са готови да доставят хранителни стоки в Русия

07 август 2014 - 15:41 |   Прочетена (698) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Турция е изразила готовност да увеличи износа на плодове и зеленчуци за Русия, предаде контролираната от държавата руска информационна агенция РИА Новости.

„ За нас се отваря в най-голяма степен благоприятна ситуация по отношение на износа на плодове и зеленчуци за Русия. Също така ние се надяваме, че за нашите износители може да бъдат направени някои облекчения в карантините и контрола. Готови сме да увеличим износа за Русия. За нас това е много добро развитие на ситуацията”, заяви ръководителят на Съюза на износителите на плодове и зеленчуци в Турция Салих Чали.

Държавната агенция съобщи, че и Уругвай е изявил готовност да увеличи доставките на стоки за Русия, като в замяна ще иска техника.

„Уругвай е готов да увеличи доставките за Русия на хранителни стоки, а на свой ред се нуждае от руски технологии и оборудване... Достигната е договореност за това, че Росселхознадзор ще изготви списък на уругвайските предприятия, заинтересовани от доставки за руския пазар”, коментира ръководителят на Росселхознадзор Сергей Данкверт, след среща с уругвайския посланик в Русия Анибал Сегалерба.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »