Русия забранява вноса на украински консерви

29 юли 2014 - 09:17 |   Прочетена (714) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Руската служба за защита на потребителите (Роспотребнадзор) забранява от днес вноса на зеленчукови, плодови и рибни консерви от Украйна, се посочва в съобщение на службата, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Службата е установила нееднократни нарушения на изискванията на руското законодателство в областта на защитата на правата на потребителите в продукцията на няколко украински компании. Консервите на тези производители са били маркирани невярно, а процентното съдържание на мазнини, белтъци, въглеводороди и витамин С не съответстват на написаното на етикета.

Русия вече обяви в петък, че ограничава вноса на украински млечни продукти с аргумента, че те съдържали следи от антибиотици и бактерии. Руските власти забраниха от началото на юли и вноса на растителни продукти от Украйна в ръчния багаж, основния багаж и колетите за Русия, както и на украински картофи заради нашествието на вредни инсекти.

Москва гледа с лошо око на факта, че Украйна подписа споразумение за свободна търговия с ЕС и предупреди, че Русия ще вземе "защитни мерки", ако се установи, че споразумението вреди на икономиката й.

Етикети:

,

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »