Софарма АД обяви, че Табекс е на крачка от щатския пазар

20 юни 2017 - 08:07 |   Прочетена (7886) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Търгуваната на БФБ фармацевтична компания Софарма АД съобщи, че е направила нова крачка към регистрацията и последващото развитие на продукта й за отказване от тютюнопушенето Табекс.

Вливането на компанията купувач на дяловете на Софарма Achieve Life Sciences в OncoGenex Pharmaceuticals приключи с одобрението на преобразуването от Американската комисия по ценните книжа и борсите, съобщи фармацевтичната компания чрез БФБ – София.

Акционерите на OncoGenex ще гласуват преобразуването на 1 август 2017 г., а вследствие на това новообразуваната компания ще започне да се търгува на NASDAQ с тикер ACHV. 

Софарма ще притежава около 3,5% в новообразуваната компания, която ще се стреми да стартира стъпките за регистрация на продукта Табекс в Американската агенция за храните и лекарствата още през 2017 г. Медикаментът е с растителен произход.

Освен работата по Табекс, компанията работи и по регистрацията на други лекарства, включително и такива, подобряващи шансовете за лечение на определени видове рак.

През май 2015 г. Софарма продаде 75% от дяловете си в Extab Corporation. Компанията притежава лиценз за продажба на оригиналното българско лекарство за отказване от тютюнопушене Табекс в САЩ, Мексико, Великобритания, Китай, Австралия и др.

Софарма продължава да държи правата за продажба на традиционните си пазари в България и още 15 европейски страни.

От началото на годината акциите на Софарма поскъпват с 49.33%, а през последната една година ръстът в цената е с 69.2% .

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »