Акциите на КТБ няма да бъдат сваляни от търговия на БФБ

24 април 2015 - 13:12 |   Прочетена (1762) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Акциите на Корпоративна търговска банка няма да бъдат спрени от търговия на Българската фондова борса. От Комисията за финансов надзор казват пред националното радио, че нямат основание, заради процедурата по несъстоятелност, да отпишат банката от Регистъра на публичните дружества.

Процедурата по несъстоятелност на КТБ може да продължи години, а това само по себе си не е основание за прекратяване на търговията с акции на банката, смятат от КФН. Оттам допълват, че търговията може да бъде прекратена, ако синдиците на банката по своя инициатива предприемат действия по отписването ѝ от регистъра на публичните дружества.

„Сваляне от търговия ще има едва след заличаване на КТБ от Търговския регистър или отписване от Регистъра на публичните дружества. Все още няма основание за отписване от Регистъра по санкция на КФН”, категорични са от финансовия регулатор.

Справка с данните от търговията на фондовата борса показва активност със сделки около датите, в които е имало развитие на казуса КТБ.

Например на 22-ри април, когато съдът взе решение за начало на производството по несъстоятелност, през борсата са продадени 89 акции, а цената им се е сринала с повече от 56%. Няколко дни по-рано, на 16-и април, или един ден след като съдът си даде срок от седмица за решението, са продадени 94 акции. Тогава цената е скочила с 300%, припомня БНР.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »