НАП е запорирала акциите на БТК

31 март 2015 - 18:44 |   Прочетена (1543) |   Препоръчай (0) |   Коментари (2)

Акциите на Българската телекомуникационна компания (БТК) са запорирани от Националната агенция за приходите. От съобщение в Търговския регистър става ясно, че запорът на акциите на "Вива Телеком България", която е едноличен собственик на телекомуникационната компания, е заради "бъдещо публично вземане с предполагаем размер от 500 000 лв", предава националното радио.

От приходната агенция потвърждават за запора пред радиото, но не дават повече информация. 

С блокирането на акциите на практика става невъзможно продажбата им на друг собственик. БТК е една от компаниите, които са част от "сделката за едно евро", за която по-рано собственикът на LIC33 Пиер Луврие обяви, че ще се случи на всяка цена и е поел ангажимент за плащането на дълговете на компаниите за около 900 млн. евро. 

Преди дни от НАП обявиха, че запорират движимо и недвижимо имущество на шестте компании, които са част от сделката, но не уточниха нито кои са компаниите, нито кой е поискал запора. 

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

анонимен
31 март 2015 - 19:05
1
Води се целенасочена атака срещу този инвеститор, защото на Пеевски не му харесва това развитие на нещата. Затова именно медиите на Пеевски бълват измислици по адрес на сделката.
Хари
31 март 2015 - 22:14
2
Медиите на Пеевски не просто бълват, те винаги когато нещо тръгва да му се изплъзва от мазните лапички вият на умряло. Колкото по-крайни са им заглавията, толкова повече личи колко зле стават нещата.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »