41 000 клиенти на територията на ЧЕЗ са без ток

06 март 2015 - 13:09 |   Прочетена (889) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

41 000 клиенти на територията на ЧЕЗ са без електрозахранване в областите Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник и София. Това съобщават от ЧЕЗ пред Агенция „Фокус”.

Работи по отстраняване на проблемите с електрозахранването, очаква се до края на деня да бъдат отстранени авариите навсякъде. Има скъсани проводници от тежкия мокър сняг, но все още не са обобщени щетите. В област Видин са засегнати общините Белоградчик, Бойница, Видин, Димово, Ружинци и Чупрене, като 11 000 души там са без електрозахранване.

В област Враца 6 000 клиенти са без електрозахранване в общините Враца и Криводол. В област Кюстендил без ток са 3 800 клиенти в общините Кюстендил, Невестино и курорта Паничище.

В област Монтана 14 000 клиенти на ЧЕЗ са без електрозахранване в селища в общините Берковица, Брусарци, Вършец, Георги Дамяново, Медковец, Монтана и Чипровци. В Перник 2700 клиенти в община Трън са засегнати, в София – 2700 клиенти - в Банкя, Кремиковци, Панчарево, а в София област 800 клиенти в общините Своге и Сливница.

Навсякъде има изпратени по 2-3 аварийни екипа на електропровод и се прави всичко възможно в максимално кратки срокове да се възстанови електрозахранването. Очаква се голяма част да бъдат възстановени до 14.00 часа, а останалите вероятно до края на работния ден.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »