Средната сметка през май на клиентите на ЧЕЗ е 36 лева

12 юни 2014 - 11:08 |   Прочетена (615) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

През май клиентите на ЧЕЗ са консумирали средно с 15 КВТч, или 7.2%, повече електроенергия в сравнение със същия период на 2013 г. За миналия месец потреблението на домакинствата в Западна България е средно 224 КВТч при 209 КВТч година по-рано, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Въпреки това стойността на месечната фактура остава същата – средно 36 лева. Разликата е резултат от трикратното намаление на цената на електроенергията през миналата година.

„Много клиенти питат защо въпреки по-ниските цени сметките им за електроенергия остават същите. Продължителните празници в началото на май в, съчетание с по-ниските от обичайните температури, са една от вероятните причини за нарастване на консумацията. В тази връзка бихме искали да припомним, че стойността на месечната фактура е в пряка зависимост не само от цената, но и от индивидуалното потребление на всяко домакинство“, каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Най-добрият и природосъобразен начин за намаляване на разходите за електроенергия е разумната й употреба. Насърчаването на енергийната ефективност е част от социално отговорната политика на ЧЕЗ и е в съответствие с Директивата за енергийна ефективност при крайното потребление и енергийните услуги. Компанията редовно провежда различни инициативи за насърчаване на отговорното поведение към електроенергията, сочат от ЧЕЗ.

През декември 2013 г. ЧЕЗ разработи и представи 10 лесни стъпки, които могат да намалят консумацията на домакинствата с до 15%. По време на отоплителния сезон компанията проведе онлайн играта „Академия Енергия“, чиято цел също бе да даде полезни напътствия за лесно намаляване на потреблението в бита.

През настоящата година ЧЕЗ постави специален акцент върху възпитаването на децата в принципите на енергийната ефективност. В периода февруари-април компанията организира серия от обучителни беседи на тема „За децата и енергията”, за да разкаже на учениците от 18 училища в Западна България за начините за разумно използване на електроенергията.

Клиентите на ЧЕЗ могат да намерят допълнителна информация за инициативите на компанията, както и съвети за намаляване на консумацията на електроенергия на официалния уебсайт www.cez.bg, в секция „Енергийна ефективност“.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »