ЧЕЗ засилва проверките за кражби на електричество

09 декември 2013 - 09:10 |   Прочетена (721) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Служители на ЧЕЗ и МВР проведоха съвместни проверки на битови и стопански клиенти по разкриването на кражби на електроенергия в различни населени места в Западна България, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Специалистите от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД са проверили трафопостове, електромери, часовникови превключватели и други възможности за свързване към разпределителната мрежа. Проверките ще продължат и през следващите седмици.

 „С настъпването на зимния сезон потреблението на ток нараства, както и опитите за нерегламентирана консумация. Съдействаме активно на МВР и Специализираната прокуратура в борбата срещу тези престъпни действия, които накърняват обществения интерес. Необходимо е да се създаде остра обществена нетърпимост към тази нелегална практика“, каза Петър Докладал, Регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 Кражбите на електроенергия намаляват качеството на електрозахранването и влошават експлоатационните характеристики на електрическата мрежа. Това излага на опасност сигурността на доставките, причинява неудобства на домакинства и фирми и в някои случаи дори може да застраши живота на гражданите.

 От началото на 2013 г. в ЧЕЗ са постъпили над 12 хил. сигнала за нерегламентирана консумация на електроенергия. Извършени са над 45 хил. проверки. Най-често констатираното нарушение е манипулирани електромери, сочат от компанията.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »