Тръмп подкрепи Брекзит-а: ЕС е катастрофа

16 май 2016 - 11:48 |   Прочетена (7230) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Типично в стила му да не бяга от гръмки изявления, фаворитът при републиканците в президентската надпревара в САЩ, Доналд Тръмп, заяви по темата за Брекзит-а (б.р  - излизането на Великобритания от ЕС):

«Ако бях британец, вероятно не бих искал да съм в ЕС»

Коментарите Тръмп направи пред Пиърс Морган, в предаването Good Morning Britain, добавяйки, че ако стане президент, по време на изборите през ноември, проблемът с Великобритания извън ЕС няма да бъде поставен „в края на опашката“, както заяви президентът Обама преди няколко седмици.

„Бих третирал всички равно, но за мен няма да има разлика дали страната е част от ЕС или не. Определено няма да сте в края на опашката, мога да ви го гарантирам“.

Тръмп заяви, че ЕС е „много бюрократично и трудно управляемо“ и е „катастрофа“.

Той добави, че ако стане президент отношенията му с британския премиер няма да са цветущи, предвид факта, че Дейвид Камерън нарече плана на Тръмп за временна забрана за пътуванията на мюсюлмани към САЩ „разделящ и глупав».

Тръмп бе критикуван по темата и от новия кмет на Лондон, Садик Кан, който е мюслманин от пакистански произход и определи вижданията на милиардера като „неграмотни“.

Тръмп коментира пред Морган, че „не му пука за коментарите на Кан“, които били „много груби“.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

Мда
16 май 2016 - 15:44
1
Жоржито пасти да яде пред този клоун...
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »