АБВ иска оставката на Горанов

28 февруари 2015 - 10:49 |   Прочетена (721) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

АБВ иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов, обяви заместник-председателят на партията Румен Петков пред Нова тв, цитиран от агенция "Фокус". Причината е гласуваният дълг от 16 млрд. лв., който в последния момент се оказал с 2 млрд.лв. по-малко.

"В резултат на много сериозния натиск, който АБВ и нашата парламентарна група оказа върху правителството и министъра на финансите, имаме декларация от трибуната на Народното събрание, че не се говори за 16 млрд. лева, ангажиментът, който финансовият министър пое е, че ще бъдат редуцирани 2 млрд. от тегленето за покриване на кредита. Това е логиката на президента Първанов. Той счита, че това нещо трябваше да бъде скрепено със съответните промени в ратификационния договор, който беше внесен в НС. Не е нормално в продължение на 20 дни да обясняваш на парламентарните политически сили, на обществото, че дългът е този и нито стотинка по-малко", заяви Петков.

Петков коментира и заявеното намерение от страна на Георги Първанов да си подаде оставката, с това, че той бил нужен на партията.

"Ние сме били прави от самото начало, че дългът не надвишава 10 млрд. лева и не случайно министър Горанов каза от парламентарната трибуна минимум 2 млрд. Очевидно вижда тези резерви и буфери, които са заложени. Ще искаме няколко неща – първо, да имаме много сериозен контрол, както в тегленето, така и върху разходването на дълга", допълни Петков. По думите му, АБВ иска да бъде гарант за това, че този дълг няма да бъде пропилян, а ще бъде изразходван спрямо нуждите на държава и общество. "Второ, ще искаме и участваме в разписването на един инвестиционен план, към който да бъдат ориентирани част от средствата за дефицита. За АБВ участието в правителството не е самоцел. Има граници, които като бъдат минати, няма как да продължим да носим отговорност на такъв тим взаимоотношения", заяви още Петков.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

Мона Пена
01 март 2015 - 09:59
1
Е тези вече ме убиха. Такава пошла постановка, че дори мен ме е срам, въпреки че нямам нищо общо с АБВ. А в тази партия има бивш президент с два мандата, професори и пр.!?! Ако не беше толкова срамно и бездарно, щеше да е много смешно! Ще гласуваме, ама ще искаме оставката на този, който ни "убеди" да гласуваме?!? С други думи - наакани сме, ама някой друг го направи в нашите гащи!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »