Дончева: ДПС прекали с обръчите

26 август 2014 - 10:31 |   Прочетена (697) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

ДПС прекали с обръчите, които като метастази пусна в целия живот. Не може всеки път да се разправяме с ЕС защо пари се дават в турски села за проекти, които там са ненужни, а не се дават на места, където наистина има нужда. Това означава, че ДПС трябва да бъде отстранено.

Това коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева докато мотивираше защо партията й би се коалирала с всеки, но не и с ДПС.

Според нея другото основание ДПС да бъде елиминирана е това, че тя е формално изградена на етнически признак и си "служи с няколко българи еничари за най-мръсни финансови поръчки", цитира я Дневник.бг.

Дончева, чиято партия за пръв път ще участва в избори, предлага нова формула, според която представители на турския етнос да бъдат представени според професионалните и личните си качества в съществуващите партии. Ние ще имаме 2-3 водачи на листи от хора с такъв произход и смесени бракове, обясни Дончева. Тя посочи, че турската интелигенция се притеснява, че ако няма партия като ДПС, тя ще бъде изтикана в ъгъла на българския политически живот.

Пред избори сме и започват да се играят едни драматични роли в стил "Кръстьо Сарафов". Ако сте забелязали театралните школи имат различен стил – някои латиноамерикански и с много драматизъм. Борисов е един от тези много драматични герои и затова внушава, че ако не е той, няма кой да спаси положението. Ситуацията не е розова, но е обичайна. Така Дончева анализира политическите изявления в момента. 

Бъркотията не е от вчера и тя няма да се оправи с драматизми като в латиносериал, посочи Дончева. "Все едно аз да кажа искам да ме изберете за "Мис България" или няма да играя в тази игра, допълни тя.

Според нея връщането на Ваньо Танов начело на Агенция "Митници" отразява влиянието на ГЕРБ върху служебното правителство.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »