Орешарски подаде оставка

23 юли 2014 - 18:25 |   Прочетена (815) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Премиерът Пламен Орешарски депозира оставката на кабинета си. Пресцентърът на Народното събрание информира, че в деловодството на Народното събрание в 17.59 ч на 23 юли 2014 г. е постъпила оставката на оглавяваното от министър-председателя на Република България Пламен Орешарски правителство.

Предстои оставката да бъде включена в дневния ред на Народното събрание и да бъде подложена на гласуване в пленарната зала от народните представители.

Преди днешното заседание на кабинета повечето министри коментираха, че и те не знаят кога ще бъде подадена оставката на кабинета.

Оставката на правителството на Пламен Орешарски идва 421 дни след встъпването му.

На 23 май 2013 г. държавният глава Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер от „Коалиция за България”. На 27 май 2013 г. Орешарски представи министрите в програмното правителство.

На 29 май 2013 г. депутатите в 42-ото Народно събрание гласуваха избора на Пламен Орешарски за премиер. На официалната церемония по встъпване в длъжност Орешарски даде заявка да намали безработицата, кабинетът да е открит към медиите и да не допуска съмнителни назначения.

Управлението му, обаче, ще остане в историята с протестите срещу скандалното назначение на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, започнали през май 2013 още преди избирането на Пламен Орешарски за министър председател, след номинирането му и огласяването на неговият избор за министри на кабинета му.

Протестите се интензифицираха именно заради практиките на непрозрачно назначаване на държавни длъжности, първото от които бе за шеф на ДАНС.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »