Пеевски е разпитван в Столичната следствена служба

16 юни 2014 - 14:18 |   Прочетена (639) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е разпитван в Столичната следствена служба, пише онлайн изданието Дневник.бг, като се позовава на свой източник в прокуратурата. Пеевски е бил призован за 13 часа. 

Разпитът е във връзка със сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и лидера на "България без цензура” Николай Бареков. 

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров прогнозира, че по този сигнал Пеевски ще бъде разпитан скоро, тъй като данъчната му проверка е почти приключила. Първият призован беше Василев, но тъй като е в чужбина, разпитът ще се състои веднага след връщането му. 

Междувременно прокуратурата повдигна обвинение на трима души за подготовката на убийството на Пеевски, а в медиите се появиха информации, че Василев е поръчителят. Съдът обаче пусна и тримата обвиняеми на свобода, тъй като не намери никакви данни за престъплението. 

"Кой убива длъжника си бе, хора?! Това е просто нелепо!"

Това заяви по-рано днес на пресконференция изпълнителният директор на Корпоративна търговска банка Георги Христов в отговор на въпрос, свързан с информациите от миналата седмица, че мажоритарният собственик на банката Цветан Василев е поръчал убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »