Технически проблем позволи на клиент да изтъргува биткойни за 20 трилиона долара

23 февруари 2018 - 12:30 |   Прочетена (7312) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Системна грешка в една от японските критпо борси стана причина за опит на потребител да изтъргува огромно количество биткойни.

Борсата Zaif, оперирана от базираната в Осака Tech Bureau Corp., преживя период на кратък срив, което позволи на ред спекуланти да се опитат да се сдобият безплатно с криптовалута, предава Ройтерс.

Осъзнавайки ситуацията, много потребители са направили опит да се възползват от 20-минутния „прозорец“. Един от тях, според японския вестник Асахи Шимбун, дори е поставил поръчка за биткойни на стойност 2200 трилиона йени (20 трилиона долара), които след това бързо се е опитал да препродаде.

Tech Bureau Corp призна, че инцидентът се е случил преди седмица, на 16 февруари, като посочва, че седем клиенти са се сдобили безплатно с криптовалута.

Фирмата по-късно е отменила транзакциите и е коригирала балансите на потребителите, пише Асахи. Според източник на Ройтерс, обаче, все още се преговаря за коригирането на баланса с един от клиентите на борсата, който веднага се е опитал да прехвърли безплатните биткойни.

Поне един от клиентите се е опитал да препродаде биткойните, пише Асахи, но голямото количество биткойни бързо е събудило подозрения, дори извън борсата.

Новината идва в момент, когато японските крипто борси са под огромен натиск за повишаване на техническите си стандарти, след огромен хак при Coincheck през януари. Финансовият надзор на страната, Агенцията по финансови услуги, бе подтикната от правителството да направи инспекции в редица нелицензирани борси на 16 февруари, за да гарантира нивата на сигурност.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »